18 març
GRUP STUCOM

Els estudiants de Cicles Formatius i Batxillerats exploren nous horitzons amb la IA

Durant el mes de febrer, diferents grups de Cicles Formatius i Batxillerats de l’escola Stucom varen fer una visita a l’exposició “IA: Explorant nous horitzons”, al Museu CCCB.

L’exposició va oferir una mirada al paper de la IA en la vida quotidiana, destacant les seves aplicacions en la recerca científica i biomèdica, així com els reptes ètics i socials que planteja. A través d’instal·lacions artístiques interactives, un timeline històric i obres pictòriques i literàries fetes amb IA, els alumnes van poder entendre com la Intel·ligència Artificial està transformant el nostre món i van tenir l’oportunitat d’explorar el paper de la supercomputació com a motor d’aquesta revolució tecnològica, la situació legislativa actual, els riscos de desinformació que en planteja l’ús generalitzat o els biaixos racials i de gènere que pot generar.

També van poder considerar les implicacions d’aquests biaixos, tant en termes d’equitat com d’impacte social i com pot reproduir i perpetuar els prejudicis inherents a les nostres societats, si no s’aborda de manera crítica i ètica.

Per altra banda, en una vessant més artística, col·lectius i personalitats destacades com Universal Everything i Robert del Naja (Massive Attack) van compartir les seves creacions, demostrant com la IA pot col·laborar amb la creativitat humana per produir resultats sorprenents. A més, centres de recerca com el BSC i el MIT van donar a conèixer les seves últimes investigacions i innovacions en el camp de la IA.

Tant professors com alumnes destaquem la qualitat de l’exposició, i agraïm a l’equip de formadors, la seva professionalitat i la seva tasca de divulgació durant les visites guiades.

Notícies