18 març
FORMACIÓ PROFESSIONAL

Conviure per millorar les competències emocionals

El passat mes de novembre els alumnes del Cicle de Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria van realitzar un stage emocional a la Granja Ability Training Center a Santa Maria de Palautordera.

Els alumnes i les tutores d’ambdues classes del cicle vam marxar a conviure 3 dies a una casa de colònies exclusiva per als nostres alumnes.

Ens vam trobar tots plegats a l’estació de Passeig de Gràcia del barri de l’eixample de Barcelona, on vam agafar el tren.

Tots sabem de la importància de les habilitats socials i personals a l’hora de treballar en una organització, ja que, actualment, es valoren aquests aspectes de la mateixa manera que els coneixements tècnics. Exemples d’aquestes competències són: el treball en equip, el lideratge, l’emprenedoria personal, la creativitat, la gestió del conflicte i la frustració, la comunicació positiva o l’autocontrol emocional, etc.

A la Granja, treballen amb un mètode d’educació emocional registrat, que entrena les competències emocionals dels alumnes. És a dir, a partir d’una activitat proposada, com pot ser un repte, s’assoleixen objectius concrets mitjançant activitats pràctiques per entrenar a dominar les competències personals i socials, que els serviran per a ser millors professionals en un futur; la col·laboració grupal, l’emprenedoria individual, la inventiva, l’abordatge de conflictes i situacions complicades, els desafiaments, la comunicació constructiva i l’autogestió emocional.

A continuació us expliquem algunes de les sessions que es van dur a terme en aquest stage: primerament, els alumnes van realitzar una activitat de pujar a un cavall, on van poder connectar amb ells mateixos, un a un va poder d’un temps per estirar-s’hi a sobre, fins i tot, la professora hi va pujar.

En una altra activitat, els alumnes van aprendre a sortir agafats de les mans d’un laberint, tots els companys anaven amb els ulls tapats i només un duia els ulls descoberts, aquest els havia de guiar sense que en cap moment poguessin separar-se, d’aquesta manera entrenaven el lideratge i treball en equip.

A més a més, una altra de les activitats va ser jugar al minifutbol; el monitor va dividir el grup en dos equips i cada equip estava lligat en files subjectades per un pal horitzontal (davanters i defenses), l’objectiu era marcar un gol, per tant, s’havien de coordinar els moviments a realitzar a dreta i esquerra per tal de fer entrar la pilota a la xarxa.

També van haver de passar en grup per una roda sense tocar a terra amb un temps determinat i en una altra activitat, van deixar-se guiar per un circuit amb els ulls tapats on un feia de guia i l’altre havia de confiar plenament en el seu company, el circuit tenia bastants obstacles i reptes difícils tant per l’alumne que havia de fer d’orientador com per l’alumne orientat. Així mateix, una de les activitats que més les va entusiasmar més va ser la de construir una cabana junts.

Totes aquestes activitats van ser dutes a terme amb l’acompanyament d’uns monitors molt ben preparats que van gestionar molt bé aquestes activitats i van concloure-les totes amb col·loquis molt enriquidors per totes les estudiants.

L’alumnat va gaudir moltíssim de l’experiència, van obrir-se a conèixer altres companys amb qui no havien coincidit i van conèixer millor els seus companys d’aula. Van tornar a casa contents de les activitats dutes a terme i fins i tot comentaven que els hauria agradat allargar l’estança uns dies més. Van tornar tan engrescats que els agradaria repetir l’experiència en una altra ocasió.

Notícies