27 novembre
ERASMUS

Mobilitats Erasmus+: Resum del curs 2022-23

El programa Erasmus+ és un pilar fonamental a l’educació europea, que permet que milers d’estudiants tinguin l’oportunitat d’ampliar els seus horitzons acadèmics i culturals. En particular, els estudiants de formació professional i de Batxillerat d’Stucom, i de Batxillerat artístic d’Esart han aconseguit els beneficis d’aquesta iniciativa, i en aquest article explorarem algunes de les experiències més recents d’alumnat que ha participat en aquestes mobilitats.

L’últim curs acadèmic, prop de 170 alumnes han participat en el programa Erasmus+, explorant destinacions diverses i enriquidores. Un grup d’aproximadament 40 estudiants de Grau Superior ha tingut l’oportunitat de fer pràctiques laborals entre els mesos de febrer i abril, així com durant l’estiu, passant dos mesos complets a les destinacions de Malta, Florència, Berlín, Dublín i Cork. Aquesta experiència no només ha donat als estudiants l’oportunitat d’adquirir habilitats laborals valuoses, sinó també l’exposició a diverses cultures.

D’altra banda, al voltant de 100 estudiants de Grau Mitjà han estat enviats a diferents destinacions per dur a terme pràctiques laborals de quatre setmanes. Londres, amb prop de 20 estudiants a l’estiu, Dublín amb 30 estudiants tant a l’estiu com al març, Milà amb uns 12 estudiants a l’estiu i Florència amb aproximadament 22 estudiants a l’estiu, han estat algunes de les destinacions que han enriquit aquests joves aprenents.

El programa Erasmus+ també ha obert portes per a alumnes de Batxillerat, com ara el grup de 22 estudiants del Batxillerat artístic d’Esart que van fer una estada d’una setmana al març a Bussero, una ciutat propera a Milà. Aquesta experiència no sols va enriquir la seva formació artística, sinó que també va enfortir els llaços de grup i va ampliar els seus horitzons culturals.

D’altra banda, 26 estudiants de Batxillerat Científic i Tecnològic i d’Humanitats i Ciències Socials del centre de Pelai van participar en mobilitats durant el darrer curs. Alguns van optar per estades de llarga durada a Verona, mentre que d’altres van participar en mobilitats recíproques de curta durada a Timisoara (Romania) i Lund (Suècia).

Per al curs 2023-24 s’estan desenvolupant mobilitats amb destinacions ja conegudes i alguna de nova perquè l’alumnat de Batxillerat i de Cicles Superiors de Formació Professional pugui continuar gaudint de les oportunitats que ofereix el programa Erasmus+. Malgrat que enguany no gaudirem de beques Erasmus per a Graus Mitjans, des del Departament Internacional s’estan desenvolupant altres activitats privades per permetre que els i les estudiants de Grau Mitjà també tinguin oportunitats d’internacionalització.

Aquestes experiències de mobilitat no sols enriqueixen la formació acadèmica dels joves, sinó que també els brinden una perspectiva internacional de valor incalculable i els preparen per a un món globalitzat. El programa Erasmus+ continua exercint un paper fonamental en la construcció d’un futur més brillant per a l’alumnat d’Stucom.

Notícies