26 setembre
GRUP STUCOM

Fomentar l’abast i la solidaritat comunitària: resum del curs passat i les nostres aspiracions per al curs 2023-24

En el moment de començar un nou curs, és fonamental reflexionar sobre l’enorme impacte que ha tingut la nostra comunitat escolar mitjançant diverses iniciatives de divulgació i solidaritat durant l’últim any. Junts, vam aconseguir fites notables i vam reforçar els nostres lligams amb organitzacions com la Fundació Josep Carreras, la Fundació Gavina, la Fundació Arrels i la Fundació Sant Joan de Déu, entre d’altres. Repassem un resum dels nostres èxits i una visió dels emocionants objectius que pretenem assolir aquest any.

Durant el curs 2022-23, la nostra escola va demostrar un compromís inviolable amb la participació i la solidaritat amb la comunitat. Mitjançant nombrosos esdeveniments de recaptació de fons com la xocolatada solidària o les parades de Sant Jordi, oportunitats de voluntariat com la iniciativa “Tu sumes” i campanyes de conscienciació com els testimonis dels nostres alumnes sobre les seves experiències amb les persones sense llar, vam marcar una diferència significativa en la vida dels menys afortunats.

Un dels nostres assoliments més notables va ser l’èxit en la recaptació, de prop de 2.000€ en total, ja lliurats a les diverses fundacions per donar suport a les seves missions. Això demostra el nostre compromís a tenir un impacte tangible en els problemes globals de la societat. També s’han de destacar les recaptacions no monetàries, com ara roba d’abric, materials d’higiene i sacs de dormir per a persones sense sostre (Fundació Arrels) i la recollida de joguines (Sant Joan de Déu).

A més, la nostra col·laboració amb les diverses entitats ens va permetre participar en treballs de voluntariat pràctic, com ara ajudar a escriure la carta als Reis per a nens i nenes de la Fundació Gavina, la donació anual de sang per al Banc de Sang i Teixits, o la iniciativa “Avi Hacker”, en la qual estudiants ajuden gent gran en residències a aprendre a utilitzar els telèfons mòbils. Els nostres estudiants van dedicar el seu temps a aquestes causes, mostrant el nostre compromís de ser col·laboradors actius a la nostra comunitat.

A mesura que entrem en un nou curs acadèmic, el nostre compromís amb l’abast de la comunitat i la solidaritat segueix tan fort com sempre. Aquest any, pretenem augmentar la recaptació de fons, superant els esforços de l’any passat. Per diversificar les nostres iniciatives de voluntariat i solidaritat, sense deixar de banda la nostra col·laboració amb les ONG que donem suport de manera reiterada des de fa anys, voldríem incorporar noves entitats que donin suport a altres Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El Grup Stucom posarà èmfasi aquest any en l’educació per a la ciutadania global i la solidaritat, sota el lema “Aprenent Junts”, fomentant el sentit de la responsabilitat i l’empatia en els nostres alumnes mitjançant la incorporació de projectes d’aprenentatge-servei i voluntariat.

En conclusió, l’any passat va ser testimoni del nostre poder col·lectiu per marcar la diferència. Amb un sentit renovat de propòsit i determinació, esperem un any ple d’èxits encara més grans en l’abast de la nostra comunitat i els nostres esforços solidaris. Junts, podem aconseguir un canvi notable i continuar sent un far d’esperança per a aquells que ho necessiten.

 

Notícies