26 abril
ERASMUS

Connectant cultures i coneixements amb Erasmus+

Aquest curs 2023/2024 el departament internacional d’Stucom Còrsega ha treballat de valent per oferir als nostres alumnes experiències que no oblidaran mai. Aquí teniu un petit resum del que hem fet fins ara:

Job Shadowing 

Des del mes d’octubre hem rebut diverses visites al centre de diferents professionals del món educatiu a Europa. Hem tingut la sort de poder treballar conjuntament amb professores de Finlàndia (escola Taitotalo) i Itàlia (Istituto Omnicomprensivo R.Mattioli – S. D’Acquisto). Es du a terme el que es coneix com a “job shadowing”. Durant uns dies aquests professors visitants participen de les nostres classes, visiten les empreses amb les quals col·laborem i aprenen i comparteixen metodologies i projectes de futur. Això és molt enriquidor per a alumnes i docents. Continuem treballant conjuntament per poder crear iniciatives de futur amb els diferents centres.

Welcome to our school! 

Ha estat un plaer poder gaudir de la visita de diferents alumnes italians de l’àmbit sociosanitari gràcies al programa Erasmus+. Durant les seves visites curtes, els alumnes han pogut veure com es duen a terme les classes a Barcelona, han fet amics i fins i tot han après una miqueta de català durant les seves visites a la ciutat! Sens dubte, una experiència que portaran sempre als seus cors.

London calling 

Al març, els alumnes de cicles i batxillerat han pogut gaudir d’un increïble curs d’anglès a Londres, Anglaterra. Durant aquesta setmana, els 11 alumnes han combinat les classes amb visites culturals. No només han millorat el seu nivell d’anglès i la seva pronunciation si no que també han tret el màxim profit d’una de les millors ciutats del món, visitant llocs tan populars com el Big Ben o Hyde Park i assistint fins i tot a algun dels espectaculars musicals que ofereix aquesta preciosa ciutat. Sens dubte, un viatge que marcarà un abans i un després a la vida del nostre alumnat.

Molt aviat els nostres alumnes rebran notícies sobre les propostes de cursos d’anglès per a l’estiu… stay tuned!

Intercanvi Berlin 

Durant el mes d’abril els alumnes de batxillerat participaran en un intercanvi amb l’escola Freie Waldorfschule Kreuberg de Berlin. 32 alumnes i 3 professors aniran a Berlin del 8 al 13 i, una setmana després, 46 alumnes alemanys amb 4 professors visitaran el nostre centre. Aquest intercanvi, que implica la convivència amb les famílies durant l’estada, és una oportunitat única d’immersió en la cultura alemanya. A més a més, es duran a terme projectes col·laboratius en l’àmbit de la dansa, música i l’art. Gute reise euch allen! 

Erasmus+ 

El nostre departament treballa molt dur per poder oferir una experiència laboral de qualitat als nostres alumnes mitjançant el programa Erasmus+. Actualment, tenim a 6 alumnes de grau superior duent a terme les seves pràctiques laborals a Irlanda i Itàlia.

Aquesta és l’experiència de la Laia Bras, alumne d’integració social:

“Com a estudiant d’integració social, tinc l’oportunitat de treballar en una escola amb nens de 4 a 5 anys amb autisme. Tot i que al principi va ser complicat, ja que mai havia treballat amb nens tan petits, ara, després de cinc setmanes, les coses han millorat considerablement. El que m’agrada especialment és la varietat de tasques que realitzo de va des de l’entrada a l’escola amb els nens més petits fins a l’assistència individual (“one on one”) amb cada professor, on treballem les habilitats de comunicació utilitzant recursos com pictogrames físics, digitals o la llengua de signes irlandesa. A la residència on m’allotjo he pogut establir una molt bona relació amb les veïnes de dalt, tres noies asturianes, que m’han inclòs com una més del pis. Juntes, compartim la majoria dels nostres plans, com anar a partits de rugbi, celebrar el Dia de Sant Patrick’s, visitar museus i explorar la ciutat. A nivell personal, ha estat una experiència que m’ha ajudat a despertar, superar la vergonya i connectar amb persones noves. Pel que fa a nivell professional, destacaria especialment la creació de contactes per a futures oportunitats, tant en l’àmbit personal com en el professional. A més, ha estat una experiència valuosa per enriquir el meu currículum, especialment perquè ha tingut lloc a l’estranger.” 

Però aquests no són els únics alumnes que gaudiran d’aquesta mobilitat internacional. Al maig, un grup de més de 20 alumnes marxaran a diverses destinacions: Irlanda, Itàlia, Malta, França, entre altres. De segur que els hi esperen moltes aventures! Els nostres alumnes estan d’acord que Erasmus+ no només t’ajuda a créixer professionalment sinó també personalment, formant als ciutadans del demà.

 

Notícies