10 novembre
Batxillerat Artístic

Cinc avantatges d’estudiar un batxillerat artístic

Has acabat l’ESO i t'estàs plantejant què fer després. Alguns estudiants tenen molt clar que aniran a la universitat, i el Batxillerat, llavors, és la seva opció més encertada.

Però més enllà de saber que voleu anar a la universitat, molts estudiants no tenen clar quina modalitat de Batxillerat triar, especialment després dels darrers canvis establerts per la Generalitat. Amb aquest article us volem donar cinc arguments en favor del batxillerat artístic si sou creatius, curiosos i amb sensibilitat cultural:

  • Art és més que arts plàstiques: El batxillerat artístic abasta molt més del que comunament s’entén com a art (dibuix, pintura, escultura…), oferint també altres maneres d’expressar-se a través d’assignatures d’arts escèniques, dansa, tècnica vocal, disseny 3D i moltes més, que van un pas més enllà, donant una visió de les arts en 360 graus i proporcionant a l’alumnat coneixements artístics de futur.
  • Més pràctic: No és el mateix llegir una obra de teatre clàssica a un llibre que pujar a un escenari a interpretar-la; les habilitats que es requereixen són diferents i particulars, i sobretot, eminentment pràctiques. Totes les assignatures específiques d’itinerari involucren el coneixement, però també la tècnica i l’ús psicomotor, la coordinació ull-mà, etc., que són tan necessàries per al dia a dia.
  • Assignatures creatives: No és necessari tenir cap do artístic especial, només curiositat i perseverança. A través de les assignatures del batxillerat d’arts es desenvolupen habilitats com la creativitat, flexibilitat i d’altres, a la vegada que es creen connexions neuronals creuades entre els hemisferis dret i esquerre del cervell. Això et permet aprendre de manera immersiva i desenvolupar eines útils per a la vida real, ajudant-te a desplegar tot el teu potencial.
  • Àmbits amb més sortides: Cada cop vivim en un entorn més visual on l’art en totes les seves formes és més necessari. Les xarxes socials que cada cop necessiten més continguts audiovisuals, nous mitjans que requereixen disseny, etc. Estudiar un batxillerat artístic obre portes a professions com ara dissenyador/a gràfic o de tèxtils, fotògraf/a, publicista, escenògraf/a, actor/actriu, patronatge i moda, producció ceràmica, etc. A banda de les sortides professionals, des del batxillerat artístic es pot accedir a múltiples graus universitaris com Història de l’Art, Belles Arts, Arts visuals i dansa o Publicitat i Relacions Públiques, per anomenar-ne alguns.
  • Batxillerat oficial: Si esteu pensant que potser el batxillerat artístic és menys rigorós que altres modalitats, us esteu equivocant. No perdem de vista que qualsevol batxillerat oficial ha de comprendre les assignatures troncals comunes i obligatòries (català, castellà, anglès, filosofia, educació física) a més de les de modalitat (ex. matemàtiques, física o química) i un ample ventall d’optatives segons itinerari, avaluades segons els mateixos criteris. Per tant, del batxillerat artístic sortireu amb el títol oficial de Batxillerat i a més perfectament preparats i capacitats per afrontar les PAU i amb totes les garanties.

Encara no t’has decidit?

 

A Esart Batxillerat Artístic tenim cura de tots aquests aspectes per oferir als futurs alumnes i les seves famílies un entorn que fomenti la creativitat, la inclusió i el treball en equip. Amb un claustre de professors amb àmplia experiència docent, però també professionals destacats als seus àmbits artístics, oferim les últimes tècniques pedagògiques i els mètodes i programes més demandats per formar professionals de futur. Som l’única escola a Barcelona que ofereix quatre itineraris altament específics de batxillerat artístic 100% oficial: Art i Disseny, Audiovisuals, Arts Escèniques i Música. El nostre batxillerat d’arts atorga, a més, un títol addicional (doble titulació) del Regne Unit equivalent a formació professional artística, el programa BTEC, reconegut internacionalment.