14 novembre
Formació Professional

Campanyes virals: Estratègies destacades a Màrqueting i Publicitat

En l’era digital, el sector del màrqueting i la publicitat està en constant canvi. L’enfocament creixent en les xarxes socials ha fet que les empreses hagin d’adaptar-se constantment a les oportunitats que se’ls presenta en l’entorn competitiu. Una manera de fer-ho, és a través de la viralització de la publicitat. Per això, avui parlarem d’algunes empreses que han tingut un gran impacte per la seva originalitat a l’hora de destacar-se de la seva competència.

Un exemple notable és la campanya de VICIO, que amb l’eslògan “VICIO, les burgers preferides de Goico”, va aconseguir crear un fort impacte en les xarxes socials i augmentar la rendibilitat dels seus establiments. Enginyosament l’empresa va utilitzar la popularitat i els valors associats a Jessica Goicoechea per a posicionar-se com les hamburgueses preferides, fins i tot superant al seu competidor directe, Goiko Grill.

Un altre cas emblemàtic és la rivalitat entre Coca-Cola i Pepsi. En una campanya, Pepsi va recórrer a l’elaboració d’un cartell titulat “Et desitgem un Halloween esgarrifós“, on una llauna de la marca està recoberta per una capa de Coca-Cola. Aquesta polèmica batalla, marcada per la ironia i l’humor, va ser perduda per Pepsi, ja que Coca-Cola va respondre de manera elegant utilitzant la mateixa imatge, però amb un diferent copy de Deià: “Tothom pot ser un heroi!”. Aquesta campanya va ser exitosa gràcies a la capacitat de resoldre situacions que va tenir Coca-Cola aplicant la seva originalitat juntament amb la seva capacitat tècnica.

Amb aquestes dues campanyes podem exemplificar a la perfecció el mercat actual, on les empreses han de destacar les seves estratègies de diferenciació davant la competència. Tenir consciència de les tendències i les diferents maneres de promocionar-se és crucial per a destacar en l’entorn. Per això, en el Grup Stucom no ens quedem enrere y posem a la teva disposició totes les eines i professionals especialitzats en comerç i màrqueting per a adquirir aquest tipus de coneixements i portar-los a la pràctica.