14 juny
Formació Professional

No saps si fer o no un programa d’Erasmus? T’ajudem a decidir

Descobreix perquè fer un Erasmus és una experiència transformadora: millora acadèmica, creixement personal, avantatges professionals i oportunitats.

Un dels grans dubtes que tenen els alumnes quan se’ls planteja la possibilitat de fer un programa d’Erasmus és si val la pena fer-ho. La por que suposa sortir de la teva zona de confort pot provocar que la decisió sigui més difícil del que desitja. A l’article d’aquesta setmana venim a aclarir aquests dubtes i ajudar-te a fer el salt a una experiència que canviarà la teva vida.

La possibilitat de sortir a estudiar a un altre país i participar al programa Erasmus mentre curses un grau superior ofereix una gran varietat de beneficis tant a nivell personal com professional. A nivell acadèmic, us dóna diversos mètodes d’ensenyament d’altres sistemes educatius. Fer un Erasmus també és un creixement personal que t’ajuda a tenir més independència i millora els idiomes. A més, s’obre un ventall de possibilitats més gran al món laboral atès que demostra la teva capacitat d’adaptar-se a nous contextos.

STUCOM es caracteritza pel ferm propòsit d’internacionalitzar l’alumnat. Per això, el pla d’estudis posa el focus a millorar l’anglès i les relacions internacionals mitjançant el programa Erasmus+. Els vincles amb països i institucions estrangeres fan possible que els alumnes participin en diferents projectes internacionals a nivell acadèmic i professional. Us deixem alguns avantatges de fer aquest programa:

1. Un pas endavant a nivell acadèmic

Fer un Erasmus t’aporta una gran diversitat de mètodes d’ensenyament. El sistema educatiu i les maneres d’ensenyar poden variar considerablement d’un país a un altre. Això permet experimentar diferents enfocaments pedagògics i ampliar les teves perspectives acadèmiques.

A més, tens l’oportunitat d’accedir a diferents recursos, com ara biblioteques, laboratoris o altres recursos educatius que poden ser diferents dels que té el centre on estudies al teu país d’origen.

2. Avantatges Professionals

Un altre dels avantatges que tenen programes d’Erasmus com els que ofereix STUCOM és la millora del teu Currículum Vitae. El fet d’haver participat en un programa Erasmus és un valor afegit al teu currículum, ja que demostra la teva capacitat per adaptar-te a nous equips de treball, en un altre idioma, i treballar en un context internacional.

A més, es milloraran les xarxes de contacte. Coneixeràs companys i professors de diferents parts del món, cosa que et pot obrir portes en termes d’oportunitats laborals i projectes internacionals en un futur.

3. Desenvolupament en l’àmbit personal

Un dels beneficis personals és la millora de l’idioma. Passar un temps en un país estranger t’obliga a practicar i millorar les teves habilitats en un altre idioma, cosa que és un avantatge significatiu al món globalitzat d’avui. Això, entre altres aspectes, ajuda el teu creixement personal. Enfrontar-te a desafiaments en un nou entorn contribueix a formar-te com a persona, augmentant la teva confiança i capacitat d’adaptació a un nou país i els seus costums.

El fet de viatjar a un país completament nou t’obliga a gestionar la teva vida quotidiana lluny d’un entorn familiar i conegut. És per això que veuràs incrementada la teva independència i autonomia. Dit amb altres paraules, t’hauràs de buscar la vida pel teu compte, cosa que ajudarà que creixis com a persona.

4. Conèixer noves cultures i viatjar

En un programa com el d’Erasmus+, coneixeràs molta gent, tant del país on viatges com d’altres indrets del món. Això ajudarà a enriquir el teu coneixement de les diferents cultures del món i reduir prejudicis i estereotips, promovent una mentalitat més oberta i global.

També tindreu la possibilitat de viatjar, conèixer parts del món i llocs que no coneixeu, que juntament amb provar nous àpats i participar de les tradicions del vostre país d’origen, us proporcionaran records per a tota la vida.

En Conclusió

Fer Erasmus mentre curses un grau superior és una experiència transformadora que t’ofereix habilitats i coneixements que et seran útils tant a la teva vida personal com professional. La combinació de desenvolupament acadèmic, professional i creixement personal fa que aquesta oportunitat sigui una de les més valuoses durant la teva formació educativa. Si dubtes entre fer Erasmus o no, nosaltres ho tenim clar. La resposta és sí, fes-ho.

Blog