Batxillerat BTEC en Música a Barcelona

Batxillerat en Música a Barcelona

Edifici Còrsega

2 anys

 • 1r Matins
 • /2n Matins

Esart és tot un referent en la formació del batxillerat artístic a Barcelona, també conegut com batxillerat d’arts. Ho és per les seves instal·lacions i mitjans d’avantguarda, pel seu expert professorat i per proporcionar un important valor afegit al pla d’estudis reglat: la titulació BTEC de Pearson Edexcel. En aquesta pàgina, trobaràs tota la informació sobre aquest itinerari, que explota la creativitat i el talent de cada alumne/a, a més d’oferir una sòlida formació tècnica en aquest àmbit.

A QUI VA DIRIGIT

La música té un component innat relacionat amb el talent natural. Però, a més, aquest talent ha d’anar acompanyat d’una gran dosi d’esforç i aprenentatge. Per aquest motiu, aquest Batxillerat en Música està dirigit als/a les alumnes que tinguin la voluntat de combinar tots aquests aspectes per construir-se una carrera d’èxit en el futur.

Més concretament, aquest Batxillerat de Música a Barcelona resulta ideal per a aquells/es que desitgen aprofundir en els diferents gèneres de la música actual, com el pop, el rock, el rap o l’electrònica. I no necessàriament des d’un punt de vista interpretatiu o compositiu, sinó també des del punt de vista de la producció musical.

OBJECTIUS

Com és lògic, el primer gran objectiu d’aquest Batxillerat Musical a Barcelona és:

 • que els/les nostres alumnes superin amb èxit aquesta important etapa educativa
 • que adquireixin les capacitats per fer el mateix a les proves d’accés a la universitat

Gràcies als nostres mitjans tècnics d’avantguarda i a les matèries dels dos plans d’estudis simultanis (Batxillerat + Projecte britànic BTEC), s’ofereix a l’alumnat una visió més actualitzada sobre la formació i pràctica musical:

 • ens centrem de ple en les anomenades músiques populars contemporànies (MPC)
 • una projecció present i futura cada vegada més marcada a nivell social: dance, electrònica, rock, pop, etc.

D’aquesta manera, l’alumnat no només coneixerà millor el procés tècnic per produir aquest tipus de música, sinó també per tenir un primer contacte amb la indústria que la fa possible.

Aitor Andón

Coordinador BTEC Producció Musical

L'alumne surt amb un portfoli molt gran en material audiovisual ja sigui en la producció, composició, interpretació o en el Business Musical.

Pla d'estudi

Projecte BTEC: valor afegit

El Batxillerat en Música d’Esart no ofereix només l’educació reglada per accedir a l’educació superior, també proporciona un important títol de prestigi internacional que reforça el currículum de l’alumne/a ja des d’aquesta etapa: el diploma britànic BTEC Level 3 – Diploma in Music.

Per obtenir-lo, s’imparteixen les següents unitats didàctiques de manera simultània al Batxillerat musical, repartides en dos anys acadèmics de la següent manera:

 

1r curs:

A1 Performing as an ensemble

Al mòdul A1, treballem el desenvolupament dels/les alumnes com a intèrprets dins d’un grup musical, des de la pròpia tècnica amb els instruments que escullin i la capacitat de defensar-los sobre un escenari, fins a l’organització i dinàmica personal i grupal dins d’un buc d’assaig.

A2 Creating musical material

En aquest mòdul, profunditzarem en la feina de producció musical. Els alumnes elaboraran, sota encàrrecs, projectes musicals per desenvolupar material a través d’un programa d’edició musical, adquirint i aplicant les tècniques de seqüenciació per fer peces pròpies, composicions per a bandes sonores, generar partitures, etc.

A3 Using musical styles

És el mòdul més enfocat a la teoria musical, on aplicarem de forma pràctica les tècniques i convencions pròpies d’estils musicals dels s. XX i XXI, per crear peces pròpies o transformar peces ja existents a altres estils.

C7 Planning a career in the industry:

El mòdul C7 està dedicat a entendre d’una forma global i professional la indústria de la música d’avui en dia, tenint com a centre d’interès conèixer tots els rols i paràmetres que formen l’eix vertebral d’aquest món, l’artista o el producte musical. És un primer pas per poder començar a desenvolupar una carrera artística amb unes bases sòlides.

 

2n curs:

D9 Producing a personal project

L’objectiu d’aquesta unitat és idear i desenvolupar un projecte musical, sent capaços de demostrar les habilitats tècniques i musicals dins d’un projecte. Els alumnes i les alumnes hauran de crear un material musical final, un EP, on es veuran reflectits aquests coneixements.

D10 Using Material for Self-promotion and Networking

L’objectiu d’aquesta unitat és definir i planificar una sèrie de material d’autopromoció relacionat amb el material musical propi. S’haurà de crear i seleccionar una sèrie de contingut (xarxes socials, fotos, vídeos, kits de premsa, dossier de promo…) per presentar-ho al final de curs amb la intenció d’establir contactes professionals.

E13 Using Creative Collaboration to Develop a Project

Aquesta unitat permetrà als/a les alumnes desenvolupar i demostrar les seves habilitats musicals col·laboratives. Hauran de posar de manifest el seu compromís personal i la seva responsabilitat davant d’un projecte de creació conjunta.

E14 Producing a Collaborative Project

Estrictament lligada a l’E13, en aquesta unitat hauran de dur a terme la producció d’un projecte musical conjunt.Sortides professionals

El Batxillerat en Música d’Esart centra el seu punt d’interès en un sector professional: el musical. No només en el seu sentit més ampli, que engloba a aquells que desitgen pujar dalt d’un escenari, sinó també a d’altres professionals situats/des darrere de l’escenari: des de productors/es musicals a compositors/es, passant per tècnics/ques de so i molts més, tant si cerquen una carrera pròpia com si busquen un lloc a la dinàmica indústria musical.

STUDENT STORIES

 • Batxillerat BTEC Producció Musical - Martina González

  Martina González

 • Batxillerat Arts Escèniques - Nit Mañosa

  Nit Mañosa

 • Batxillerat Arts Escèniques - Laia Bardella

  Laia Bardella

 • Batxillerat BTEC Art i Disseny - Silvia Vallhonrat

  Silvia Vallhorat

 • Batxillerat BTEC Art i Disseny - Ona Boix

  Ona Boix

 • ESART m’ha donat l’oportunitat de crear projectes professionals gràcies als coneixements sobre la indústria que he adquirit.

  Martina González

  BTEC Producció Musical

 • A ESART, he trobat allò que buscava en un batxillerat. Jo volia art, dansa i diversitat. Estic molt feliç.

  Nit Mañosa

  BTEC Arts Escèniques

 • Em vaig sentir guiada i recolzada en tot moment.

  Laia Bardella

  BTEC Arts Escèniques

 • Van ser dos anys de creixement brutal, envoltats d’art i cultura des de diferents disciplines.

  Silvia Vallhorat

  BTEC Art i Disseny

 • M'ha ensenyat com es la realitat del dia a dia d'un dissenyador.

  Ona Boix

  BTEC Art i Disseny