PFI Auxiliars de Muntatge i Manteniment de Sistemes Microinformàtics

PFI Auxiliars de Muntatge i Manteniment de Sistemes Microinformàtics

Edifici Còrsega

1 any

  • Tardes

Aquest programa no s’inclourà en l'oferta formativa del curs 2024-25

A QUI VA DIRIGIT

Els requisits que han de complir els/les joves interessats/des en aquest PFI de Muntatge i Manteniment de Sistemes Microinformàtics són:

  • Ser ciutadà/na de la UE, Suïssa o d’estats que formen part de l’Acord Econòmic Europeu, o bé persones d’altres països amb permís de residència
  • Tenir entre 16 anys complerts i no més de 21 a l’any d’inici del programa
  • No estar treballant ni estudiant al moment de sol·licitar la inscripció

L’alumne/a haurà de complir tots aquests requisits, sense cap excepció. Per tant, no cal fer proves d’accés ni disposar de titulacions acadèmiques, més enllà del graduat escolar bàsic.

OBJECTIUS

El PFI de Muntatge i Manteniment de Sistemes Microinformàtics és un interessant primer pas per formar-se al món de la informàtica i els ordinadors. Els seus requisits d’accés són molt fàcils de complir i, a més, es tracta d’una formació subvencionada, per la qual cosa qualsevol jove pot aspirar a matricular-s’hi.

PLA D'ESTUDIS

Sortides Professionals

Un cop conclòs aquest PFI de Muntatge i Manteniment de Sistemes Microinformàtics, l’estudiant obté un certificat que li permet treballar com:

  • operari/ària per desenvolupar funcions bàsiques d’informàtica
  • muntatge i el manteniment d’equips microinformàtics, sempre de caràcter auxiliar a altres tècnics informàtics superiors.

En aquest sentit, un dels aspectes més interessants per als alumnes d’aquest PFI és que proporciona 180 hores de formació en una empresa: és a dir, suposa una primera oportunitat magnífica per demostrar que es té l’actitud i les aptituds per a formar part del mercat laboral, fins i tot a l’edat de 16 anys.

Sortides acadèmiques

Tot i que l’alumnat pot començar la recerca de feina un cop superat el PFI de  Muntatge i Manteniment de Sistemes Microinformàtics, una opció habitual és la de continuar la formació professional. De fet, aquesta titulació es considera una manera interessant de reenganxar-se al món acadèmic, a través d’un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. A més, depenent de la nota obtinguda, hi pot haver exempcions totals o parcials per accedir a aquests cicles mitjans.

A Stucom, s’imparteixen el CFGM en Sistemes Microinformàtics i Xarxes, que pot ser una continuació natural a aquest PFI de Muntatge i Manteniment de Sistemes Microinformàtics. En qualsevol cas, l’estudiant pot triar qualsevol altre cicle mitjà de FP, no necessàriament relacionat amb les noves tecnologies.

ACCÉS

Els PFI són els Programes de Formació i Inserció que s’imparteixen a Catalunya i tenen com a objectiu proporcionar una formació professional bàsica a joves que no tenen el graduat a l’ESO. D’aquesta manera, troben una nova oportunitat de continuar la seva formació o fins i tot un itinerari molt curt cap al món laboral, en aquest cas al món de la informàtica.

Estudis relacionats