PFI Auxiliars de Vendes, Oficina i Atenció al Públic

PFI Auxiliars de Vendes, Oficina i Atenció al Públic

Edifici Còrsega

1 any

  • Tardes

Aquest programa no s’inclourà en l'oferta formativa del curs 2024-25

A QUI VA DIRIGIT

El PFI a Auxiliar de Vendes va dirigit als/les joves que vulguin treballar al sector comercial, en què les oportunitats laborals són sempre nombroses: botigues, supermercats, etc. I per matricular-se a aquest PFI, hauran de reunir tots aquests requisits:

  • Tenir nacionalitat d’un país de la UE, Suïssa o estats que formen part de l’Acord Econòmic Europeu, o bé persones d’altres països amb permís de residència
  • Tenir entre 16 anys i no més de 21 a l’any de l’inici del programa
  • No treballar ni estudiar en el moment de fer la matrícula

En resum: no cal fer cap examen o prova d’accés, per la qual cosa està obert a qualsevol jove de manera senzilla.

OBJECTIUS

El PFI Auxiliars de Vendes, Oficina i Atenció al públic, conegut popularment com el curs d’auxiliar de vendes, és una formació professional molt útil per accedir al món laboral de manera primerenca o bé per estudiar posteriorment un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Aquí tens les claus d’aquest curs, considerat un requisit bàsic al sector comercial.

PLA D'ESTUDIS

Sortides Professionals

Conclòs aquest PFI d’Auxiliar de Vendes, Oficina i Atenció al Públic, l’alumne/a obté un certificat que tenen molt en compte empreses del sector comercial. Entre els llocs laborals a què pot aspirar hi ha el de:

  • dependent/a de botigues de tota mena (moda, perfumeria, accessoris, etc.)
  • teleoperador/a a centres d’atenció telefònica
  • caixer/a de supermercat
  • auxiliar administratiu
  • preparador/a de comandes al comerç online o reponedor/a

Sortides acadèmiques

El certificat PFI d’Auxiliar de Vendes també ofereix la possibilitat de continuar estudiant, concretament a Cicles Formatius de Grau Mitjà: en funció de la nota obtinguda, hi pot haver exempcions totals o parcials a les proves d’accés. Entre els estudis relacionats i que imparteix Stucom hi ha el Grau Mitjà de Gestió administrativa o el Grau Mitjà d’Activitats Comercials.

ACCÉS

PFI són les sigles de Programa de Formació i Inserció, que s’imparteixen a Catalunya per a joves que no reuneixen els requisits acadèmics per accedir a l’FP de Grau Mitjà o de Grau Superior. El seu objectiu, com indica el seu nom, és facilitar una solució formativa per incorporar-se al món laboral o per continuar estudiant, en aquest cas a la FP. Per tant, es poden considerar una autèntica segona oportunitat a joves que fins ara no han tingut èxit amb els seus estudis però que, per la poca edat, encara poden reconduir la seva situació acadèmica i professional.

Estudis relacionats