INVESTIGACIÓ DE LA PART OCULTA DEL MODELATGE

Curs

22-23

Autor

Claudia Chorrero, Mariona Orteu

Tutor

El modelatge és una professió, és glamur, és personalitat que impacta, és bon gust, estètica, una manera de mostrar el millor de la moda en Europa, un cant a la bellesa, una manera de comunicar i vendre l'estil.

El modelatge és una professió, és glamur, és personalitat que impacta, és bon gust, estètica, una manera de mostrar el millor de la moda en Europa, un cant a la bellesa, una manera de comunicar i vendre l’estil. El modelatge no és una forma d’exhibir cossos, ni molt menys d’oferir-los, és exhibir roba elegant i fina en una passarel·la. Aquest treball es duu a terme a través de la part teòrica sobre la història del modelatge, els problemes físics i mentals, els requisits que es demanen a una agència per ser model, com fan per arribar els requisits… I la part pràctica a través d’una entrevista a una model jove i un altre més gran per veure els diferents punts de vistes. També s’han inclòs dues entrevistes a dissenyadores de moda per veure en quin tipus d’estereotip pensa quan crea la seva roba, també a un expert en nutrició, per poder veure si les dietes són saludables i per acabar a un psicòleg de trastorns alimentaris. A més, per viure l’experiència des de dins del que és ser model, les alumnes van assistir a un estudi de moda.

Objectius:

  • Conèixer quina és la part del modelatge que no ens ensenyen.
  • Investigar els requisits que s’han de complir per arribar a ser model i el que és treballar d’aquesta professió.
  • Analitzar els problemes físics i mentals que arriben a patir les models com TCA, ansietat, abusos sexuals i depressió.