/xviii-jornades-tecnologiques-2020/media/JJTT-2020.jpg

XVIII Jornades Tecnològiques 2020

En aquesta XVIII Jornades Tecnològiques, el grup STUCOM aposta per apropar tecnologies de primer nivell als alumnes dels cicles formatius de ASIX, DAW, DAM, SMIX de STUCOM / CESF. Es mostraran tecnologies ja consolidadadas i noves tecnologies que seran el referent en poc temps, tot enfocat a aconseguir una preparació i uns coneixements més propers a el món laboral: Cloud, Big Data, NoSQL, Ciberseguretat, NativeScript, NodeJs, Flutter, Gaming, IOS… son algunes de les experiències que podran viure els participants a les Jornades Tecnològiques. 

Microsoft Azure (el cloud de Microsoft) -  Borja Torres

Borja Torres, ex-alumne ASIX a STUCOM, actualment es Enginyer Cloud a Penguin Random House, oferirà una xerrada on es tractaran els beneficis del Cloud en general i el del Cloud de Microsoft en concret, beneficis,  limitacions i costos de SQL Azure, també una demostració de com i on montar un Tenant Azure a més de com és el seu funcionament.

Ciberseguretat – Marc Rivero

Marc Rivero, amb més de 10 anys d'experiència en Ciberseguretat, actualment se centra en la investigació d'anàlisi de malware, enginyeria inversa i intel·ligència d'amenaces en McAfee. Com a part de la seva activitat professional, també és coordinador del Màster de Seguretat Informàtica de "La Salle Barcelona". El workshop té com a finalitat desenvolupar el procés complet d'una auditoria de seguretat per tal de conèixer les vulnerabilitats presents en un sistema informàtic.

Big Data – Toni Borrallo 

Toni Borrallo, ens farà una introducció al món Big Data i les Bases de dades NoSQL. Finalitzant amb un taller pràctic amb la base de dades NoSQL orientada a documents JSON Elasticsearch i mostrant les dades obtingudes amb l'eina de visualització Kibana.

NativeScript – Cristian Catalan 

Nativescript permet crear APPs amb la comoditat de JavaScript i la potència d'Angular. En aquest taller s’apendran les bases d'Angular i NativeScript mentre desenvolupem una completa aplicació mòbil.

NodeJs – Assembler School

Taller que tindrà com objectiu desenvolupar una api rest mitjançant NodeJs per conèixer el potencial de Javascript en entorns de Backend.

Flutter – Fèlix Galindo 

Una exploració de les característiques principals de Flutter, el nou entorn de Google per a la creació d’aplicacions mòbils multiplataforma “all-in-one”. Ens centrarem en les característiques bàsiques i comprovarem que és molt fàcil muntar una aplicació senzilla que interaccioni amb un Web Service remot per a rebre i enviar dades. I comprovarem també que és ben fàcil provar-la amb Android i iOS sense canviar ni una sola línia de codi

IOS Swift – David Arrufat 

10 years in a road paved with iPhones

Xerrada on es veu l'evolució de la carrera professional en el desenvolupament Mobile: els sacrificis, les decisions i curiositats tant a nivell personal, com a nivell tècnic al llarg de deu anys. 

Clean architecture basics for Mobile 

Taller enfocat a veure les diferents arquitectures que s'usen avui en dia en el desenvolupament d'aplicacions mòbils: els pros i els contres, que principis hauria de seguir i com aplicar-los en un projecte iOS des de zero.

Taller de gaming - Xavier Subirà i Carles Muñarch, fundadors i CEO de Bthegame

Bthegame presenta el projecte educatiu que està duent a terme a través dels eSports, l'objectiu és educar a través dels videojocs i sobretot dins del mon competitiu. El taller consta d’una presentació de 20 minuts de durada i tot seguit un torneig de Fifa 2020 amb els alumnes que hi vulguin participar amb un màxim de 16 equips de dos membres, jugador i coach, aquest torneig tindrà una durada aproximada de 1 hora i mitja. Tot el torneig es retransmetrà en directe per twitch.

Algo más que saber hacer, saber proteger: mi byte, mi código, mi tesoro - Josep maria Oyonate 

Entre les tendències digitals futures figuren: l'accés universal a la xarxa, el big data, les xarxes virtuals, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, ..

Però hem deixat d'atendre el bàsic, la protecció de la WEB: el 'interfície', el codi font, el domini, els 'keywords' i els 'bots' o indexadors web, i tot el compendi de drets d'autor (textos, imatges, vídeos, música, ...).

Tot i l'evolució tecnològica, no hem creat un nou sistema de protecció legal, només l'hem reinterpretat; i tot i així seguim creient que l'entorn digital és el 'llunyà oest' ... res més lluny de la realitat.

Hardware Gaming - MSI

Xerrada impartida per l’empresa MSI sobre les noves tendències en maquinari dels ordinadors actuals (targetes gràfiques, processadors, pantalles, etc.) i sistemes de refrigeració. Els assistents podran veure un showroom dels últims models d'ordinadors i portàtils de la marca MSI enfocats a el món Gaming. 

Galeria fotogràfica:

Foto 1 Foto 2
Processant la petició. Espera, si us plau!