XERRADA D’ORIOL MERCADÉ

El passat dilluns 1 de febrer va venir a fer-nos una xerrada l’Oriol Mercadé, un psicòleg esportiu que ja ens havia visitat en un altre ocasió.
L’Oriol és un psicòleg de rendiment esportiu que aplica tècniques del món esportiu en àmbits acadèmic, laboral i social.
Els atletes es preparen mentalment per entrar als partits o curses carregats de confiança, sensació de control i amb el cervell només atent a allò que estan realitzant… com ho aconsegueixen? Existeixen tècniques d’entrenament mental que nosaltres com a estudiants podem aplicar als nostres estudis per afrontar els exàmens amb garanties d’èxit.
L’Oriol ens va parlar d’elements que ens afavorien i perjudicaven a l’hora de preparar els exàmens, com l’ús de paraules clau, focalització, tècniques de relaxació, autodiàleg positiu, etc. I sobretot mai estar pendent del telèfon, la música i moles altres distraccions, que pensem que no influeixen en l’estudi i juguen un paper important en contra nostra.
Ens van repartir un full amb un pla de competició, la rutina que segueixen molts esportistes professionals des de la setmana prèvia a la prova fins el moment de la mateixa prova. Un pla que ens va recomanar per aplicar-ho als estudis i modificar-lo per fer cadascú el seu propi pla, per tal d’aconseguir garanties d’èxit.
També, ens va parlar de l’anàlisi d’examen, sis punts per analitzar la prova un cop finalitzada i així poder corregir alguns errors comesos fins arribar a realitzar l’examen perfecte.

Ha estat una experiència satisfactòria ja que hem sabut que molts companys de classe passen per les mateixes situacions que nosaltres, amb nervis, ansietat i molts altres factors que a l’hora d’estudiar i realitzar les proves no ens afavoreixen. Ara, gràcies a l’Oriol podem tenir més confiança en nosaltres mateixos, una millor sensació de control, noves tècniques d’estudi i més garanties d’èxit.

Àlex Sevilla
2n Batxillerat 3

Processant la petició. Espera, si us plau!