/war-horse-cavall-de-guerra/media/war-horse-movie-image-jeremy-irvine-01-619x346.jpg

War Horse (Cavall de guerra)

FITXA TÈCNICA
War Horse (Cavall de batalla), pel·lícula del 2011, basada en la novel·la de Michael Morpurgo.

Director: Steven Spielberg

Música de John Williams

Fotografia de Janurz Kaminski

Durada: 146 min.

Argument:
L’Albert veu néixer un poltre en un lloc d’Anglaterra. Més tard el seu pare el comprarà en una subhasta i l’Albert serà el seu ensinistrador. Entre ells naixerà una entranyable amistat que, momentàniament es trenca en haver de vendre el seu pare el cavall Joey, a causa de la ruïna econòmica de la família.

Això passa alhora que esclata la Gran Guerra, la Primera Guerra Mundial. Aquest fet els separa definitivament. Al llarg de la contesa ambdós passaran per múltiples peripècies. El cavall Joey tindrà una gran influència en les vides dels que entren en contacte amb ell. Tot el que s’esdevé a les trinxeres els portarà a retrobar-se de nou i, junts tornen a casa.

 

Crítica:

Una gran història d’amistat entre el jove Albert i el seu cavall Joey. El mític director Steven Spielberg torna amb una narració majestuosa i plena d’emoció. Colpeix l’espectador amb la relació entranyable entre els dos protagonistes. D’altra banda les imatges són espectaculars, amb grans efectes especials. Tracta molt bé l’ambient històric de la Gran Guerra, com l’horror de la guerra de trinxeres, amb les seves misèries, la duresa i el gran sofriment de tots els soldats, tant alemanys com aliats.

Història humana, crua i sentimental, amb les grandeses i misèries de l’ésser humà, com la companyonia, la solidaritat, el valor però, també la covardia i la crueltat, que els temps de guerra treuen especialment a la llum.
Història, en fi emocionant, que algunes mentalitats podrien veure una mica cursi, però que en definitiva, agrada a l’espectador. Una altra gran obra de Steven Spielberg.

Ángel Morán

Processant la petició. Espera, si us plau!