Visita al Museu Romà de Badalona “La Bétulo romana”

Els alumnes de l’1BAT3 d’Stucom hem fet una sortida al Museu Romà de Badalona, el dimecres 2 de maig, acompanyats pel professor Ángel Morán.

Hem agafat el metro a Universitat, i hem arribat a Badalona Pompeu Fabra disposats a fer la visita al museu que començaria a les 10. Hem iniciat l’excursió veient les termes, i després hem continuat passejant pel cardo comercial ple de tabernas, que eren botigues, que utilitzaven d’habitatge a la part posterior, i les clavegueres de la ciutat. A la meitat del recorregut hi ha una exposició amb un ampli assortit d’objectes romans trobats a Bétulo, des d’ escultures de deesses fins a esquelets.

Hem continuat el recorregut veient una domus romana de patricis, en la qual es podien reconèixer totes les seves parts, i hem continuat fent una visita al jardí de la casa, on ens han posat un vídeo que recreava com era en l’antiguitat.

Després de dues hores de visita, ens hem assabentat que hi ha moltes coses que segueixen igual, com per exemple que a Bétulo la gent rica vivia a la part alta, la gent pobra vivia aglomerada al centre, o que també tenien llocs on menjar si no podien cuinar (cauponas).

Per acabar, cal recordar que el vi a Bétulo era molt important, no era una simple beguda, era la beguda, perquè com deien els romans, “In vino veritas”.

 

 

Lidia Sierra Conte.
1BAT3.

Processant la petició. Espera, si us plau!