Visita al Centre de Supercomputació de Barcelona

A primers de Febrer hem realitzat una sortida programada amb els alumnes d'Stucom al Centre de Supercomputació de Barcelona.

Els grups que hem realitzat la visita han estat els grups de Telecomunicacions de Cicles Formatius de Grau Superior 1r i 2n i els grups de Administració de Sistemes Informàtics.

Hem pogut estudiar l'alt nivell de recerca en supercomputació que desenvolupem al nostre pais i la màquina que disposem com a col·lectiu investigador, el Marenostrum, una màquina de 10240 processadors i 92 Terabytes de memòria RAM.
Aquesta màquina estàn sent utilitzada per la comunitat científica nacional i internacional per desenvolupar models matemàtics per descriure per exemple:

  • Comportaments d'òrgans vitals del cos humà com el cor i poder predir possibles perills en operacions quirúrgiques.
  • Poder descriure comportaments de fluïds, com és l'aire i predir possibles inundacions o tempestes, més enllà d'una setmana.
  • Poder descriure el comportament de determinats medicament sobre el cos humà i predir com afectarà al cos humà.


Així fins a 20 programes que s'estàn desenvolupant en cada moment.

El veure una aplicació pràctica en un projecte que és l'enveja de la comunitat internacional de tot el que s'està estudiant en el centre és una de les raons per la que considerem molt profitosa aquesta visita.
Una altra és que podem observar el passat de la supercomputació i el futur en el procès d'actualització del hardware i del software que s'està utilitzant en el BSC.

Els professors que han promocionat aquesta primera sortida han estat Francesc Pérez i Felipe Cuerpo  com a tutor i professor dels grups en qüestió.

Galeria fotogràfica:

Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8 Foto 9 Foto 10 Foto 11 Foto 12
Processant la petició. Espera, si us plau!