VISITA AL CENTRE AUTOMATITZAT DE CORREUS

VISITA  AL CENTRE AUTOMATITZAT DE CORREUS

El dia 5 de novembre els alumnes de AiF1 van visitar el Centre Automatitzat de Correus, situat a la zona empresarial de Sant Joan, a Sant Cugat del Vallès.
Durant el recorregut van veure les modernes instal·lacions, amb les seves diferents màquines, dirigides totes per programes informàtics. Amb això s’aconsegueix gestionar una mitjana de dos milions de cartes al dia, a part de centenars de milers de paquets i altres efectes postals.

El que més va cridar l’atenció va ser la rapidesa i exactitud a l’hora de classificar i ordenar els milers d’efectes postals. A més van poder comprovar com els programes informàtics corregeixen les adreces mal posades o inexactes i com localitzen els codis postals en qüestió de dècimes de segon.

En el recorregut també es poden veure els molls de càrrega i descàrrega dels milions de cartes i paqueteria, des del nivell provincial, regional, nacional i internacional. Al final, en un espai molt més reduït, hi trobem la zona dels efectes postals amb valor declarat, com els certificats, burofax, etc.

En el capítol d’anècdotes vam veure com van aparèixer tres carteres, amb els seus documents i targetes de crèdits dins dels sacs, juntament amb les cartes. Van comentar que la gent solen tirar-les a les bústies de correus.

Experiència molt positiva i interessant. Un cop més el món mogut per la informàtica.

                                                                                              Ángel Morán

Processant la petició. Espera, si us plau!