VISITA A L’AGÈNCIA TRIBUTÀRIA

El passat 4 de març els alumnes de segon curs del Grau Superior d’Administració i Finances van visitar l’Agència Tributària de Catalunya.
La visita va consistir a conèixer les instal·lacions i posteriorment en una presentació. Ens va rebre el cap de Protocol de l’Agència Tributària que va informar-nos del trasllat de l’Agència Tributària al Passeig de la Zona Franca.

Quan entrem ens trobem en una gran sala, on a recepció s’agafa torn segons els motius pel quals s’ha vingut. Ens va informar d’una novetat: els impresos dels formularis ja no s’han de comprar i podem accedir-hi a través de la pàgina web de l’Agència.

Al costat de la gran sala n’hi ha una altra amb taules per a una atenció personalitzada. L’Agència pot adaptar aquesta sala segons les necessitats d’atenció al client, com és en el període de la Declaració de la Renda.

A continuació ens van fer la presentació. En una primera part ens va explicar l’estructura financera, els tributs i dins dels tributs la diferència entre impost, taxa, contribució especial i que no s’han de confondre les taxes amb els preus públics. A la segona part ens vam centrar en l’agència tributària, la llei de creació, l’organigrama, els tributs que gestiona, la seva estratègia, la xarxa d’oficines i el projecte de futur. L’última part va versar sobre els tipus de formularis de presentació.

Carlos Mingote i Xavi Pagès

 

Processant la petició. Espera, si us plau!