Treballs de Recerca

Energies renovables i alternatives 

Ricard López

En aquest treball es tractaran les energies renovables en general i es centrarà en tres tipus: l’energia solar (fotovoltaica i térmica), l’hidrogen i la biomassa. S’explicaran algunes de les seves aplicacions, així com algunes dels seus avantatges i incovenients, la seva obtenció i les diferents maneres d’aprofitar-les.
En l’apartat de la solar es paralrà dels difrerents tipus de cèl.lula fotovoltaica i de les diferents franges d’energia solar térmica. En l’hidrogen es tracten diferents tipus de piles d’hidrogen així com les formes d’obtenir-lo. En la biomassa es tracten les diferents maneres d’aprofitar-la i tipus.

 Reciclatge a Barcelona


  Cristina Chamorro, Clara Farré, Natàlia Muñoz, Anna Reixach, Esther Fernández, Ainoa Olivé

 Motors d'energia renovable

Roger Orrit, Daniel Pérez, Oriol Audet

 Mitologia i religió egípcia

Jordi Isern, Julià López

En aquest treball tractarem els déus egipcis i els seus mites. També parlarem del faraó com a déu vivent, del culte als morts i dels pas del monoteisme al politeisme. Hi afegirem una entrevista amb el director del Museu Egipci de Barcelona.

 Medicina i teràpies alternatives

Maria Moreno, Vanessa Iglesias, Alba Sanchez

 Malalties poc freqüents

Tamara Vázquez, Natàlia Vázquez

La història postal

Sergi Cifre
Aquest treball tracta sobre la història i l'evolució del correu. Desde les tabletes d'argila, anteriors al 2100 a C., fins avui dia.
Un bloc important del treball és l'evolució del segell espanyol, i un altre és el de la prefilatèlia i les marques prefilatèliques, és a dir, just abans que s'implantés el segell a Espanya.
La tesi del treball és demostrar com el correu modern neix simultàniament a la Revolució Industrial i és una manifestació dels grans avenços en comunicació i transports.

 Les drogues sintètiques

Alexis Alvarez, Hector Bellido

 Cultura Egipcia

Ana Sanchez, Carolina Grande

 Tractament d'olis minerals

Chistofer Matyjasek

 Historia de los juegos, y demostración de ultimas tecnología aplicadas a juegos

Carlos Portillo

Este trabajo, presenta en primer lugar la historia de la evolución de los juegos hasta llegar a día de hoy y hacer un pequeño avance sobre lo que estamos a punto de conocer en un futuro próximo. Por otra parte debido a esta explicación de la evolución de los juegos, se explicara la consecuente evolución de los ordenadores para poder soportar este avance. Mediante esta explicación de la evolución de los PC’s aprovecharemos para mostrar los últimos sistemas de audio, gráficos y interfices de juego.

 Astronomia


  Alejandro del Aguila

 Escalada

Jaume Font

 Informàtica (Hardware)

Guiu Mateu

La interpretació dels somnis 

Vanessa Barba
La interpretació dels somnis d'una manera clara, segons Sigmund Freud i tots els passos que hem de seguir per fer aquesta interpretació.

Història de la Coca-Cola 

Xavier Llobet
En aquest treball es tractarà la història de la Coca-Cola, desde John Pemberton va inventar-la el 1886. També es podrà veura la publicitat, on s’explicarà la competivitat entre Coca-Cola i Pepsi i els primers anuncis, i tractarem el tema medioambiental, la fabricació (embotellament, fer el xarop, formula7x, distribuició, etc..) i comercialització arreu del món.

 El bàsquet

Hector Gratacós

 Comerç electrònic

David Lago, Roger Sanjosé

 Els dinosaures

Anna Martí, Hector Mañoses

 Violència al cinema

Ivan Redondo

 Videojocs

Ivan Martínez

 Tradiciones rumanas 

Loredena Nanciu
“Rumanía es un país tan rico, pero tan pobre …” (Ana Poenaru)
Rumanía no solo es Drácula sino que también hay otras cosas mucho más interesantes para conocer. Podemos encontrar todas las formas de relieves, desde enormes montañas descendiendo hasta el mar Negro; asimismo los orígenes del pueblo rumano y una historia muy gloriosa.
La religión de este territorio es el Cristianismo Ortodoxo, cuya influencia ee manifiesta en las tradiciones y fiestas del pueblo rumano. A lo largo de todo el año hay fiestas religiosas: Boboteaza, Invierea, etc. Hay igualmente fiestas del pueblo como Martisorul, Ouale, … (las palabras no tienen traducción). Te gustará descubrir la verdadera cara de Rumania.

 Mountain bike

Carlos L'Heveder

 Reciclatge a Barcelona

Georgina Traver, Ariadna Soler, Verónica Roman

 Preparació física en el futbol benjamí

Sergi Ubach, Roberto Gómez, Ruben Alhaja

 Socioeconomia 

Marcel Pérez

El trabajo consiste en recoger datos de los alumnos de STUCOM a través de una encuesta. Dado el perfil del alumno se hará un estudio con otras cifras de carácter general para extraer conclusiones.

El trabajo tiene carácter socioeconómico y pretende conocer las características del alumno de STUCOM de 2º de Bachillerato en el curso 2003/2004.

 Psicologia: transtorns i teràpia animal

Marina Vazquez, Carla Araujo

 La dictadura d'Argentina  

Leticia Zampaglione
S'explica el període entre 1970 i 1983, aprofundint més en els camps de concentració, els tipus de tortura i com es van viure els anys de dictadura militar.

 El 22@

Francesc Amadó
El treball tracta del pla urbanístic del 22@, un projecte municipal que pretén reconvertir l'antic barri industrial del Poblenou en un punt d'atracció d'empreses de noves tecnologies, zones verdes i vivendes protegides. També es tractarà la història del barri, les zones afectades (PERIS), i les repercussions socials que ha tingut el pla.

 Història del motociclisme

Sergio Lleó, Guillermo Garcia

 La catástrofe del Titanic 

Daniel Rodriguez
Historia del Titanic desde su construcción hasta el naufragio. Explica proceso de construcción, pasajeros, víctimas, rescate, etc.

 Menorca

Neus Seguí

 El món del cavall

Georgina Rovira

 

El peligro de los petroleros 

Noelia Olmo, Rosa Domingo

Nuestro trabajo va dirigido al estudio de los daños que causan los petroleros en el ecosistema. Concretamente evaluamos la contaminación que pueden causar los vertidos tóxicos de los petroleros.

Citamos las diferencias entre buques y barcos, los diferentes modelos de los mismos, las clases de mercancias que transportan, y los peligros que pueden representar, para entrar después en las que causan problemas ambientales en España.

 La seguridad en el automóbil 

Victor Morral
Estudio detallado de todos los sistemas de seguridad que actúan en el momento en que se produce un accidente de tráfico y de que manera actúan en éste.

 El dopatge

Xavier Roca

 Drogodependències

Anna Hernando, Laia Cuartero, Marta Perejuan

 Com s'alimenta un adolescent? 

Laia Parra
Molts adolescents no es procupen gaire per la seva alimentació, no fan el número d’àpats necessàris i sovint van a menjar fora de casa, en restaurants “fast food”. A més, els adolescents són els que més necessiten seguir una alimentació saludable, ja que tenen més activitat física i estan en el procés de creixement; per això també parlaré de la dieta mediterrània.

 Les drogues

Miguel Angel Aznarez, Joan Serra

 Relaciones internacionales de los EE.UU. 1939-2003


  Xavier Arcalís, Adrià Pons
En el inicio del trabajo acordamos dividir este período histórico en cinco grandes bloques a tratar, todos ellos relacionados con la presencia estadounidense:

•       Estados Unidos en la 2ª Guerra Mundial
•       Postguerra – creación ONU
•       Guerra Fría
•       Desaparición de la URSS; USA primera superpotencia
•       Atentados NY

Aprovechando los recientes atentados terroristas y bélicos vinculados a este país, el objetivo del trabajo es dar una visión general bajo un enfoque personal, que pueda ayudar a entender el por qué de la situación que estamos viviendo en la actualidad. La tesis del trabajo sería demostrar cómo el terrorismo es la nueva forma de guerra, de enfrentamientos entre civilizaciones, que mucho nos tememos será la historia del Siglo XXI. Asimismo exponemos cómo la gran mayoría de acontecimientos están causados por intereses económicos.

 Motores de explosión 

Felipe Fernández
Este trabajo tratará de los motores y sus tipos (vapor, explosión, reacción, etc.) pero básicamente nos centraremos en los motores de explosión de 2 tiempos y 4 tiempos. Exponiendo la diferencias entre uno y otro, sus ventajas e inconvenientes, sus efectos en el medio ambiente, sus avances, mejoras, así como también de los propulsores del futuro.

 Tabaquisme 

MªJosé Garcia, Assumpta Tarrés
La història del tabac, les varietats, dependència, malalties que genera. Opinions de la població i mesures per reduir el seu impacte en la societat.

 Publicitat

Daniel Guerrero

 Informàtica

David Espeso

 Ferrari  

Roger Figueras
Trabajo centrado en explicar la vida del fundador de la marca, Enzo Ferrari, su historia y la descripción de los modelos más emblemáticos de la marca italiana.

 Excursions pel Montseny nord  

Marc Robusté
El treball és un recull de rutes pel Montseny, amb informació sobre aquest i sobre el poble de Viladrau, on es concentren les rutes.

 La vaga de la Canadenca de 1919  

Víctor Serrano
Síntesi del moviment obrer a Catalunya i descripció de la vaga i de les seves conseqüències. Amb els següents punts d'interès:influència del Congrés cenetista de 1928 amb la creació del sindicat únic. La censura roja. Guanys de la vaga -com la jornada de vuit hores i la seva aplicació- i, per últim, les divergències internes de la CNT.

 Màrqueting

Guillem Bayod
En aquet treball vull aprendre com funciona el màrqueting d’una empresa, què el composa, i principalment estudiar la publicitat. Posteriorment faré un seguiment dels efectes de la publicitat d’algun producte mitjançant els anuncis de la televisió.

Processant la petició. Espera, si us plau!