/taller-amb-el-robot-dinosaure-pleo-amb-estudiants-del-cicle-formatiu-simix/media/simix-1-768x431.jpg

Taller amb el Robot Dinosaure PLEO, amb estudiants del cicle formatiu SIMIX

El passat dia 11 de novembre els alumnes de primer curs del cicle formatiu de grau mitjà de sistemes microinfrmàtics acompanyats per Alberto Milián i Susana Castañeda van realitzar el següent taller de robótica a La Salle.

Activitat organitzada per Escolab: http://escolab.bcn.cat/es/activity/150197-1500357

El Taller vol ser una introducció a com funcionen els robots mascota i la Intel·ligència artificial. Es veuen els components interns del robot i es programen perquè expressin emocions.

En aquest taller es fa servir el Robot Dinosaure PLEO per entendre com es construeixen els robots i com s’estructuren els algoritmes d’intel·ligència artificial que hi ha programats.

Aquest Robot es un producte comercial que a la Salle hem modificat en Maquinari i Programari per finalitats terapèutiques amb nens malalts de càncer a l’Hospital de Sant Joan de Déu.

El taller s’estructura en 4 parts:

1) Primer contacte

Els nois i noies tenen un primer contacte amb el Robot i poden veure com evolucionen els seus estats interns. S’utilitza un programari de monitorització per veure com s’activen els sensors i actuadors.

2) Explicació del funcionament

Es veu, es toca i s’explica com funciona el maquinari intern del robot a nivell de sensors, actuadors i unitats de procés. Amb el Robot completament obert poden veure com s’aconsegueixen fer moviments molt naturals a partir de una quantitat reduïda de motors.

3)  Explicació del model de codificació

S’explica com està estructurat el codi intern del Robot per reproduir un comportament bioinspirat semblant al dels animals reals.

4) Programació del Robot

Es programa el robot perquè expressi alguna de les emocions desitjada pels alumnes. Amb llenguatge basat en blocs, o en text (segons l’edat dels participants) es programa el robot.

Galeria fotogràfica:

Foto 1 Foto 2 Foto 3
Processant la petició. Espera, si us plau!