STUCOM visita la nova icona de Barcelona: EL MUSEU DEL DISSENY, L’EDIFICI HUB

Els alumnes del CFGS de màrqueting del centre STUCOM vàrem visitar el Museu del Disseny de Barcelona, juntament amb la professora Patricia Gil. Inaugurat el desembre del 2014 per l’Institut de Cultura de Barcelona, s’origina a partir de les col•leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques.

QUATRE EXPOSICIONS

Exposició 1:
Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural
La primera exposició busca crear vincles entre obres i creadors de diferents períodes i totes les disciplines, recull 2.000 obres de la col•lecció de disseny industrial, des de 1930 fins l’actualitat, i pretén explicar el motiu i de quina manera aquests objectes de la vida diària s’han convertit en patrimoni cultural.

Exposició 2:
Extraordinàries. Col•leccions d’arts decoratives i arts d’autor
(segles III-XX)
La segona exposició reuneix 1.200 peces i pretén acostar el visitant a un món de formes i tècniques on els artesans han abordat les arts de l’objecte des d’una perspectiva contemporània.

Exposició 3:
El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)
La tercera exposició mostra la relació entre el vestit i el cos, presenta 111 vestits i 52 estructures entre pantalles d’audiovisuals.

Exposició 4:
El disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980)
La quarta exposició és un camí ple de records de la ciutadania que es veu reflectida en la cartellista.
Vam descobrir les quatre plantes del museu. Un edifici futurista on fas una retrospectiva de la vida quotidiana de Barcelona.

Requena Garcia, Berta

 

I després…

Els Encants Barcelona (divendres 30 de Gener)

Després d’una jornada molt intensa a l’edifici Hub, ens vam dirigir a “Els Encants”.

El nou mercat va obrir les seves portes el dia 25 de setembre del 2014.
Han passat cinc anys des que es va prendre la decisió acordada per l’Ajuntament de Barcelona i els comerciants de traslladar-se al nou espai, i ara ja es pot visitar.

Situat a la confluència de l’avinguda Meridiana, la nova instal•lació es distingeix per la seva espectacular concepció arquitectònica.

Vam descobrir per primera vegada aquest nou espai. Un mercat molt innovador on es pot trobar allò més inesperat.

Així vam concloure la visita de divendres. Dos llocs molt especials de la ciutat comtal, la ciutat de Barcelona.

Hem pogut descobrir el futur cor de Barcelona, que deixa de tenir un caràcter provisional i adquireix un caràcter permanent.

Processant la petició. Espera, si us plau!