SORTIDA DE CTMA AL COSMOCAIXA‏

Els alumnes de CTMA de primer i segon de batxillerat varen assistir el dimarts dia set de maig a la conferència Ciutat present, ciutat futura. Consum, generació i eficiència energètica

 “Avui dia parlar d’energia és parlar d’un problema real, que ens pot condicionar el futur” va dir l’experta en termoenergies Inés Alomar als estudiants. En aquesta sessió els alumnes han pogut sentir i veure dades i imatges que mostren com malbaratem els recursos energètics a les ciutats, veritables forats negres energètics.

Afortunadament, persones com la Inés estan mirant de capgirar aquesta tendència cap a una altra de molt més sostenible, dissenyant estratègies educatives que sensibilitzin la població, fomentant la construcció d’edificis ecosostenibles, o de petjada energètica zero, etc.

Després de la conferència i de la tanda de preguntes, la sortida va continuar amb una “tranquil·la” xerrada a la terrassa del CosmoCaixa. Vàrem reflexionar sobre els conceptes que havíem sentit i també vàrem establir idees bàsiques sobre estratègies de comunicació a tenir en compte per les generacions futures.

Després vam donar un tomb guiat pel mur geològic, on vam parlar sobre petrologia, tectònica i deformació.

Per acabar vam poder fer una visita per tot el museu i gaudir del material que conté.

La presentació de powerpoint que il·lustrava la conferència la podeu trobar a:

http://www.slideshare.net/ecotendenciescosmocaixa/ecotendencies-inesalomar

El vídeo introductori de la conferència a:

http://www.ecotendenciascosmocaixa.org/es/web/eco/detallevideo/72414/12603/14017/La-ciutat,-gran-embornal-d%27energia

I un ampli resum a:

http://www.ecotendenciescosmocaixa.org/ca/web/eco/detallenoticia/74477/12603/14017/La-sessi%C3%B3-.edu-subratlla-el-repte-energ%C3%A8tic-amb-la-ciutat-del-futur

Cristóbal Saavedra

Processant la petició. Espera, si us plau!