Sortida al cosmocaixa

Després de dos setmanes de classe, avui,  29 de setembre, hem fet la primera sortida del curs, al Cosmocaixa,  amb motiu de la 8ª Diada de les Telecomunicacions.  Hem anat tots els estudiants de telecos de Stucom.

Després de confirmar l’acreditació hem assistit a la presentació de la Diada, acte seguit ens hem distribuït entre les varies conferències que feien, majoritàriament uns hem anat a l’aula Àgora a escoltar la xerrada de “La mobilitat en els entorns empresarials” i els altres han anat a l’aula Gamma  a escolta la xerrada de “ Els avenços en TDT i telefonia mòbil”. Desprès d’això cap allà a mig dia han organitzat un cafe-break per als assistents a les conferències

Durant la presentació de la Diada, ha pres la paraula el sr. Manuel Campo Vidal, il.lustre periodista tot terreny, que ha explicat perquè la població en general desconeix la feina d’un professional de les telecomunicacions: no sabem explicar, comunicar de forma entenedora  la nostra tasca del dia a dia. Ens ha comparat amb la forma gairebé innata d’exposar que tenen a d'altres països, França i USA especialment, i hem pogut detectar algunes de les nostres mancances: poca preparació de les presentacions i exposicions, dolenta temporització, documentació de suport por adequada, por escènica, vocabulari poc rigorós i, de vegades, gens accessible.

Després ha pres la paraula el senyor Sebastián Muriel, director de Red.es (Ministeri d'Indústria), fent referència a l’estat les TIC’s a les PYMES. Malgrat que la penetració en aquest sector va normalitzant-se, destaca que encara estem lluny d’un nivell òptim. Així mateix, va manifestar com d’important és estar contínuament adaptat a les noves formes de comunicació que van sorgint. Va ferveure que si facebook, youtube, twiter són els principals punts de cerca de contactes i referències per part de la població jove, és necessari que les empreses hi siguin pressents. Va posar el revelador exemple de què algunes fleques comencen a fer servir twitter com a canal per a informar als seus clientes de quan el pa està a punt de sortir del forn. Avui dia, les TIC’s són un element que suma valor a la competitivitat de les empreses.

També es va fer referència al PLAN E, tot qüestionant si no seria més útil dedicar part d’aquestes subvencions a promoure les TIC’s i no tant les obres públiques. Es creu que aquest enfoc permetria crear noves opcions laborals, més estables, i que permetrien el retorn de la inversió feta.

Uns dels pilars de la Diada de les Telecomunicacions d’enguany era l’accesibilitat de les noves tecnologies cap a les TIC’s. En aquest sentit es van centrar en la TDT i les aplicacions mòbils com a eines d’integració tecnològica. Es preveu que la TDT permeti progressivament el subtitulat de tota la programació per a donar servei a totes aquelles amb deficiències auditives. A més, es preveu que augmenti el número d’hores emeses traduïdes al llenguatge de signes. Per una altre banda, les aplicacions per a dispositius mòbils (telèfons PDA’s i netbooks) permeten comunicar-se a persones que en tenen dificultat. És el cas de les persones autistes, que mitjançant un software basat en pictogrames, tenen una eina bàsica que facilita la seva comunicació. Igualment, d’altres SW, permeten unificar aplicacions domèstiques de forma senzilla crenat una casa semidomòtica per a tots aquells amb certes minusvalideses.

Finalment, es va assistir a una taula rodona, Representants universitaris i professionals del sector,  en la que es qüestionava l’adaptació del Pla Bolonya a les Universitats i els continguts propis a establir.

En general la Diada va ser un èxit, ben organitzada, dinàmica, entretinguda i interessant. Seria millorable, la repetició d’alguns continguts per part dels ponents, malgrat que s’entén la dificultat d’aportar sempre conceptes nous. És d'agrair que en vàries ocasionals els ponents fessin al·lussions als assistents més joves, hi érem dos centres d'estudis, tot valorant-la positivament i engrescant-nos per a que no deixèssim de fer aportacions al sector.

Alumnes de STI 0910

podeu trobar més informació a: http://www.coettc.com/index.php?sz=1071&cod=7258&ag=0&int=0.

Galeria fotogràfica:

Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8 Foto 9 Foto 10 Foto 11 Foto 12
Processant la petició. Espera, si us plau!