SORTIDA A TARRACO DELS ALUMNES DE LLATÍ DEL 2BAT2

Divendres 8 d’abril de 2016.

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco, així és com es deia la ciutat de Tarragona en el moment més esplendorós de la seva història i que actualment té la denominació de ciutat Patrimoni Cultural de la Humanitat per la conservació de les seves restes romanes.
És per aquest motiu que els alumnes de Llatí de segon de batxillerat, en el ple estudi d’aquesta ciutat, no podien deixar escapar l’oportunitat de fer una visita guiada a les restes arquitectòniques més importants de la Península.
La jornada va consistir en una ruta guiada per la zona pública de l’antiga ciutat de Tarraco. Els alumnes van poder gaudir de les explicacions d’un guia especialitzat de l’empresa CULTURA ITINERANT que ens va encaminar a descobrir les meravelles arquitectòniques de l’Amfiteatre, el Circ, el Fòrum Provincial, les muralles i la torre del Pretori. També, donada la proximitat del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), vàrem fer una visita a les restes més importants que es conserven dels jaciments romans a Catalunya (àmfores, eines d’ús quotidià, mosaics, escultures,…). El mateix museu ens va brindar amb una sessió privada al seu auditori d’un documental on es podia observar la importància capital de la Tarraco en el seu moment més àlgid.
Un cop finalitzada la ruta guiada i acomiadant-nos de CULTURA ITINERANT, ens vàrem dirigir amb un autobús de línia cap a l’aqüeducte de les Ferreres o comunament anomenat Pont del diable. Després d’observar i analitzar la gran majestuositat arquitectònica vàrem fer parada i fonda al pícnic habilitat a la zona. Cal dir que el lloc i el clima van ser idonis per a l’ocasió tal com deia l’emperador Adrià: ciuitas ubi uer aeternum (La ciutat de l’eterna primavera).
Un cop dinats vàrem tornar a agafar el bus per anar fins a l’estació de tren que ens portaria cap a casa però no sense passar abans pel Fòrum Colonial i poder observar les majestuoses columnes que ens resten de la imponent Basílica.
Tot plegat una jornada d’interès cultural i patrimonial que ens va satisfer a tots. Estem segurs que hi tornarem…CIVITAS ETERNAM

Processant la petició. Espera, si us plau!