PASSIÓ PER EMPRENDRE

La sortida realitzada el passat dia 7 de novembre de 2012 per la classe de 2n del CFGS de Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics tenia com a objectiu divulgar la cultura emprenedora entre els joves, entre ells alguns d’STUCOM; gràcies a Barcelona Activa i Emprendre amb valors.

La ponència realitzada a les 11 hores ha tingut una durada aproximada d` una hora i ha estat  introduïda per la Sra. Sara Diaz i pel Sr. Lluís Buzzi d` Ernst & Young. Tots dos han remarcar la importància de divulgar i inculcar la cultura emprenedora en els joves, però alhora han volgut donar molta importància al fet que era necessari fer-ho amb valors.

Entrant més en detall, la introducció del Sr. Buzzi en la qual ha començat “Ser emprenedor no s` estudia. És el resultat de l` esforç de perseguir un somni i de transformar aquest somni en una realitat”. A continuació ens ha remarcat quins són, per ell,  els 5 valors de l` emprenedor, que són: primer, creure en si mateix; segon, capacitat de sacrifici; tercer, humilitat; ell ens ho ha exemplificat amb la seva persona, cada dia heu d` aprendre; quart, cultura de l` exemple, ha tornat a explicar una vivència personal, com és el cas del seu fill,  per exemplificar com aquest ha de prendre exemple del   seu pare. I per últim, però no menys important, no s` ha de tenir por a fracassar, si aquesta por és massa gran, no serem capaços de veure què hem fet malament i d` aprendre del que ens hem equivocat.

Un cop acabades les dues introduccions ha parlat el principal ponent, Albert Bosch, un empresari català, nascut el 1966 a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès, Girona), casat amb  tres fills. Va estudiar Ciències Empresarials i M.B.A. a E.S.A.D.E. Ell es defineix a si mateix com un aventurer i emprenedor que li agrada plantejar-se grans reptes, en definitiva un apassionat del que fa.

El Sr. Bosch ha recalcat la importància de la passió al seu projecte, que per a ell era dur a terme els seus somnis. Ha remarcat que és un empresari que va unir els seus valors amb els seus projectes i que fa més de 20 anys que està fent aventures, que formen part de la seva actitud vital. En la seva opinió l`  actitud d` emprendre és una aventura, per tant no triomfa el que sobre el paper té més possibilitats sinó aquell que ho fa perquè té una actitud emprenedora un Business Plan. Un cop dit tot això ha fet l` analogia entre el que ell considera quatre llocs extrems i quatre virtuts que són necessàries per a un emprenedor.

El primer ha estat el desert, el qual ha aprofitat per explicar la importància de la perseverança. Fins que no va arribar al Dakar, com a esportista, no havia descobert el que seria el seu nou món el món de la brúixola, el d` emprendre aventures. No és tant el que es vol aconseguir, o com aconseguir-ho, la clau realment segons la seva opinió és la Motivació (el motiu pel que ho fem + l` acció que perseguim).

El segon ha estat l` Everest. Amb el qual ha il·lustrat la relació que hi ha entre l` avaluació dels riscos i l` èxit o el fracàs d` allò que volem aconseguir. Per ell l` èxit és lògicament aconseguir allò que s` havia proposat, però també considera que no és fracassar intentar alguna cosa amb totes les teves energies i no aconseguir-ho fins i tot havent fet tot el que estigués al teu abast. En contraposició amb el fracàs que és la conseqüència de no aconseguir l` objectiu desitjat i no haver-se esforçat al màxim.

En aquest punt ha recalcat que tot bon emprenedor ha d` avaluar els riscos i estar disposat a assumir-los sense temeritat. Per això és molt important de cara a minimitzar-los haver-se format, haver adquirit experiència i sobretot anticipar-se a qualsevol problema.

El tercer ha estat la selva, on ha fet servir la seva experiència a una cursa d`autosuficiència      d`una setmana en la qual hi havia incertesa. La incertesa, per a un emprenedor és el que li permet diferenciar-se de la resta, el que li ofereix les seves oportunitats.

Finalment ha fet servir el Pol Sud per recalcar la importància de l`actitud. En la seva opinió el que fa que una persona sigui o no emprenedora. Tot emprenedor ha de tenir paciència, ha de saber adaptar-se, treballar en equip i sobretot autogestionar les seves emocions, en les quals la motivació ha de jugar un gran paper.

En definitiva un gran emprenedor del qual tots hem de prendre exemple no tant per intentar fer el que fa ell, sinó per importar els seus valors per poder trobar tasques que ens motivin i convertir-nos a la nostra manera en nous emprenedors.

El cicle dels seus projectes:

Samuel Marín Ibarz

STI2M 

 

Processant la petició. Espera, si us plau!