/museu-de-ciencies-naturals/media/1buena.jpg

Museu de ciències naturals

El dia 9 de novembre, un divendres, els alumnes de CTMA del primer de batxillerat 1 van fer una sortida al museu de ciències naturals de Barcelona. La sortida tenia com a objectius principals el conèixer la col•lecció de minerals del museu i poder treballar pràcticament conceptes sobre mineralogia que s’havien explicat a l’aula els dies anteriors.

Varem arribar puntualment després de fer una curta i agradable caminada per la zona de l’arc de triomf i a les dependències del museu, en Xavier ens va recollir i ens va portar a una aula de pràctiques on els alumnes varen poder treballar aspectes com la duresa, el color de la ratlla, la lluïssor, el gust, el magnetisme o l’exfoliació mineral. Els minerals que més van impactar van ser la magnetita (per la seva capacitat magnètica), la pirita (per la seva aparença cúbica) i la silvinita o l’halita pel seu gust salat. També varem treballar la galena, la fluorita o l’ortosa.

Després de donar les gràcies a en Xavier, ens varem traslladar a l’edifici de geologia i varem gaudir del exemplar de la col•lecció del museu. Va ser especialment interessant la secció de fluorescència on varem constatar que alguns minerals com la calcita o la fluorita presenten uns colors de fluorescència força espectaculars.

Galeria fotogràfica:

Foto 1 Foto 2 Foto 3
Processant la petició. Espera, si us plau!