La Psicologia esportiva aplicada al rendiment acadèmic

Oriol Mercadé, psicòleg esportiu, va exposar als alumnes de 2n Batxillerat com fer front a totes aquelles circumstàncies que poden perjudicar la seva concentració en l’estudi i en els exàmens.

Dins el cicle de xerrades per a 2n de Batxillerat, va tocar el tema de la concentració en els estudis i, especialment en la preparació i realització dels exàmens, seguint el fil del que es fa en el món de l’esport.

L’Oriol va presentar els grans temes que va exposar, com la confiança, la concentració, l’administració del temps i l’autocontrol.

Va començar amb la reflexió de com actualment el fet de concentrar-nos és molt més complicat que en les generacions anteriors. El motiu és fàcil de comprendre. Ara estem molt estimulats per internet, els mòbils, ordinadors, xarxes socials, etc. que fan de la concentració un objectiu una mica complicat. Aquesta dispersió, va comentar, ens pot portar a l’ansietat, a l’angoixa quan ens enfrontem als estudis i a reptes importants com la Selectivitat. Aconseguir la concentració així és difícil; molt més fàcil és arribar a la dispersió que ens desvia dels nostres objectius acadèmics. Per evitar això va parlar d’una sèrie de conceptes que ens ajudaran a concentrar-nos com tenir pensaments positius, rebutjar els pensaments negatius, ocupar-nos de les coses i no preocupar-nos-en, saber tenir “una hora” per abordar un problema i després saber continuar amb la nostra rutina, sense que el problema ens desconcentri. En aquest ordre de coses hi ha també la rutina. Ajuda molt a concentrar-nos seguir una rutina, sempre la mateixa, per centrar el nostre cervell abans d’iniciar l’estudi i / o preparar un examen. Ens va posar com a exemple el tennista Rafa Nadal, exemple de com concentrar-se davant els seus reptes esportius. D’aquesta manera es va desenvolupar aquesta segona xerrada de com aplicar la psicologia esportiva als reptes acadèmics, per tal que els alumnes de 2n de Batxillerat afrontin la Selectivitat, una prova molt important en la seva vida acadèmica.

Ángel Morán

Processant la petició. Espera, si us plau!