/la-guardia-urbana-ens-parla-del-bon-us-de-les-xarxes-socials/media/DSC_00546.jpg

La Guàrdia Urbana ens parla del bon us de les xarxes socials

Un cop més la Guàrdia Urbana va passar per STUCOM per a parlar amb els alumnes de SIMIXCFGM i PFI i, posar sobre la taula, temes tan candents com el ciberbulling, el sexting i el grooming.
Va ser una xerrada interessant, molt animada per part d’alguns alumnes que van explicar també vivències personals, ocorregudes en altres centres escolars. També es va donar el cas d’un alumne que va comentar un cas d’assetjament escolar, via online, a un parent seu als dos agents de la GU.

Es va posar en evidència la necessitat de ser molt prudent en la utilització de les xarxes socials, especialment les noies, de no donar a conèixer les seves fotos i missatges a tothom, sinó ser prudent i que només ho vegin els seus cercles més íntims.
A través de vídeos i un power point vam poder exemplificar els problemes que es deriven d’aquestes pràctiques “delictives”, especialment el grooming per la seva gravetat, atès que als acusats d’aquest delicte són enviats pel jutge directament a la presó.

Cal denunciar! ¡Buscar ajuda! Van ser dos “lemes” que la GU va explicar molt clarament, perquè els afectats / es no callin tot i la possible vergonya, enfonsament o depressions que els pugui provocar. Cal reaccionar per sortir del pou ja que sempre trobarem algú disposat a ajudar. No ens trobarem sols.
Va ser una experiència molt positiva, aclaridora de moltes situacions que s’han d’afrontar amb valentia i sentit comú tot i la duresa de moltes d’aquestes situacions.

Ángel Morán

Galeria fotogràfica:

Foto 1 Foto 2 Foto 3
Processant la petició. Espera, si us plau!