CFGM de Farmàcia i Parafarmàcia

CFGM de Farmàcia i Parafarmàcia

Edifici Còrsega

2 anys

 • 1r Matins
 • /2n Tardes

El cicle formatiu de grau mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia, concertat a Barcelona, permet a l’alumnat obtenir el títol de Tècnic/a en Farmàcia i Parafarmàcia. El grau mitjà està basat en una Formació Professional eminentment pràctica aplicant metodologia ABP 100%, que potencia l’adquisició de competències professionals, amb la finalitat de capacitar els/les estudiants per a afrontar amb garanties, tota mena de tasques relacionades amb l’elaboració, dispensació, gestió i venda de productes farmacèutics, seguint els protocols i estàndards de qualitat establerts per la llei. Amb aquesta metodologia, s’integra el treball per projectes de forma natural i propera a la realitat de les empreses, on hauran de desplegar aquestes competències i tot el seu talent.

El cicle formatiu de grau mitjà en Farmàcia i Parafarmàcia consta de 2.000 hores, distribuïdes en dos anys acadèmics: 1584 hores lectives i 416 hores de formació en centres de treball.

A QUI ESTÀ DIRIGIT

El CFGM de Farmàcia i Parafarmàcia està dirigit a estudiants que compleixen els requisits d’accés i desitgen realitzar tasques professionals d’elaboració, administració, venda i control de productes farmacèutics en el context d’una empresa farmacèutica o una farmàcia i/o parafarmàcia.

OBJECTIUS

El principal objectiu del cicle formatiu de grau mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia és proporcionar els coneixements i les habilitats imprescindibles per dur a terme les feines relacionades amb l’assistència en la dispensació i en l’elaboració de productes farmacèutics i afins. En finalitzar el curs, l’alumnat estarà capacitat per:

 • realitzar la venda de productes farmacèutics i parafarmacèutics
 • fomentar la promoció de la salut
 • executar tasques administratives i de control de magatzem
 • complir amb les especificacions de qualitat, seguretat i protecció ambiental establertes per la normativa vigent

Amaya Benaul

Coordinadora de les Àrees Sanitària i de Serveis Socioculturals i a la Comunitat

“ Aquest cicle capacita l’alumnat per a la dispensació de productes farmacèutics, venda de productes parafarmacèutics i per a la realització, sota supervisió, de fórmules magistrals.”

Cicle formatiu amb metodologia 100% ABP (Aprenentatge Basat en Projectes) que potència l’adquisició de competències professionals

Descarrega't Descarrega't

PLA D'ESTUDIS

Sortides Professionals

Realitzar el grau mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia concertat d’STUCOM a Barcelona permet a l’alumnat accedir a un ampli ventall de càrrecs professionals en el sector farmacèutic.

Sortides acadèmiques

 • Altres cicles formatius d’FP, ja siguin de grau mitjà o de grau superior, ja que el títol de Tècnic/a d’aquest nivell habilita per accedir al següent. 
 • Altres cicles formatius de grau superior (CFGS).

Accés

Poden accedir directament al cicle formatiu de grau mitjà en Farmàcia i Parafarmàcia els/les estudiants amb els següents perfils:

 • Alumnes amb Graduat en Educació Secundària (Graduat/da en ESO).
 • Alumnes amb títol de Tècnic/a auxiliar (FP 1r grau).
 • Prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà per a persones de 17 o més anys.
 • Alumnes amb estudis equivalents a efectes acadèmics.

COL·LABORADORS I PARTNERSHIPS

Centres oficials d'estudis homologats i concertats per la Generalitat de Catalunya

Aquestes són les empreses i institucions que col·laboren amb la formació professional d’Stucom en aquest cicle de Cures Auxiliars d'InfermeriaEducacióEls nostres estudis estan Homologats per les Administracions competents en Educació. La qualitat educativa dels nostres centres és acreditada per la certificadora AENOR. També disposem d'acords vinculants amb Institucions de gran prestigi nacional i internacional.

Les pràctiques d’empresa fan la familiarització amb l’entorn laboral i l’adquisició d’experiència professional en una de les empreses i institucions que col·laboren amb el centre.

Després de finalitzar els estudis, la borsa de treball continua donant suport a l’alumnat i els proporciona opcions laborals adaptades als seus perfils com a professionals. Les relacions escola-empresa també permeten que el centre es mantingui en contacte amb el mercat laboral i utilitzi l’experiència de la realitat professional per adaptar-ne el contingut formatiu a les tendències del mercat i les necessitats educatives actuals.

Internacionalització

Erasmus +

STUCOM es caracteritza pel propòsit ferm d'internacionalitzar l'alumnat. Per això, el pla d’estudis posa el focus en la millora de l'anglès i les relacions internacionals mitjançant el programa Erasmus+. Els vincles amb països i institucions estrangeres fan possible la participació a diferents projectes internacionals a nivell acadèmic i professional.Vols posar el teu punt de mira a l'estranger per impulsar la teva formació? Stucom compta amb programes de mobilitat i col·laboració fora de les nostres fronteres. Descobreix-los.El pla d’estudis posa el focus en la millora de l'anglès i les relacions internacionals mitjançant el programa Erasmus+. Els vincles amb països i institucions estrangeres fan possible la participació a diferents projectes internacionals a nivell acadèmic i professional.

STUDENT STORIES

 • Cicle Formatiu Cures Auxiliars Infermeria - Carla Nieto

  Carla Nieto

 • Cicle Formatiu Cures Auxiliars Infermeria - Georgina Rodriguez

  Georgina Rodríguez

 • Cicle Formatiu Cures Auxiliars Infermeria - Inés Losa

  Inés Losa

 • Cicle Formatiu Cures Auxiliars Infermeria - Manu Torregrosa

  Manu Torregrosa

 • Cicle formatiu dietetica - Carlota Renau

  Carlota Renau

 • Cicle Formatiu Dietètica - Emilia Moscoso

  Emilia Moscoso

 • Cicle Formatiu Dietetica - Nil Iserm

  Nil Iserm

 • He descobert, gràcies a Stucom, que ajudar els altres és el que més m’agrada!

  Carla Nieto

  Cures Auxiliars d'Infermeria

 • La meva experiència a STUCOM va ser genial, les classes eren molt dinàmiques.

  Georgina Rodríguez

  Cures Auxiliars d'Infermeria

 • Els professors ajuden els estudiants en tot. Un cicle excel·lent.

  Inés Losa

  Cures Auxiliars d'Infermeria

 • L’equip docent del cicle de CAI m’ha reforçat el plaer de cuidar dels altres i un ampli repertori de coneixements sanitaris.

  Manu Torregrosa

  Cures Auxiliars d'Infermeria

 • El millor d’estudiar a STUCOM, era l’interés que mostraven els professors tant cap als alumnes i el seu aprenentatge, com a la pròpia assignatura.

  Carlota Renau

  Dietètica

 • El que más m’ha agradat d’estudiar al grup stucom ha sigut descobrir qui vull ser i del que sóc capaç de fer

  Emilia Moscoso

  Dietètica

 • El tracte amb els professors és molt fàcil i les seves instal·lacions són excel·lents!

  Nil Iserm

  Dietètica

 

Estudis relacionats