/fa-40-anys-la-imatge-mes-fotogenica-de-la-terra/media/Apollo_17_crew.jpg

Fa 40 anys…La imatge més fotogènica de la Terra

“The blue marble”

  Aquest és un clàssic de la fotografia espacial. Es tracta de la imatge més famosa del Planeta Terra, coneguda popularment a la NASA amb el sobrenom de “la bala blava” (“the blue marble”; en castellà, “la canica azul”). Aquesta instantània va ser presa el dia 7 de desembre de 1972, fa quaranta anys, a 45 mil quilòmetres de distancia. Els encarregats de pitjar el disparador van ser els tres astronautes que formaven part del projecte espacial l’Apollo XVII, l’últim que va ser enviat a la Lluna.El valor d’aquesta fotografia és que és una de les poques en la qual la Terra apareix completament il•luminada, perquè els astronautes que la van fer tenien el Sol d’esquena.
  Edat: 4.600 milions d’anys
Mida: 40.000 km de perímetre
Lloc de naixement: Sistema Solar
Adreça actual: la mateixa
Nickname: “La bala blava“

 

Sabies que…?

• La tripulació de l’Apollo XVII estava formada pels astronautes Gene Cernan, Jack Schmitt i Roland Evans. El comandant Cernan fou el darrer astronauta que va trepitjar la superfície lunar. Des d’aleshores, ningú més ha visitat la Lluna.

• La imatge va ser capturada 5 hores i 6 minuts després que l’Apollo XVII s’enlairés.

• S’estava gestant un cicló oceànic que dos dies després va descarregar sobre l’Índia, provocant forts vents i inundacions. Si t’hi fixes, el veuràs a la foto.

Si vols saber-ne més o veure més imatges, consulta aquesta pàgina:

http://www.nasa.gov/

 

 

Pepa Maymó

Processant la petició. Espera, si us plau!