/fa-100-anys-troballa-del-bust-de-nefertiti-reina-d-egipte/media/661561f6994ec3a92a49d4c9a587782d.jpg

Fa 100 anys… Troballa del bust de Nefertiti, reina d’Egipte

El 6 de desembre de 1912, un grup d’arqueòlegs alemanys dirigits pel professor Ludwig Borchardt va trobar a l’excavació realitzada al taller de l’escultor Tutmose, a l’antiga ciutat d’Amarna (Egipte), una peça d’art única.Es tractava del bust de la reina Nefertiti.A la imatge li faltava la incrustació de la pupil·la de l’ull esquerra i alguns petits fragments de les orelles, però aquests petits detalls no van impedir que els arqueòlegs s’adonessin que estaven davant d’una de les obres més excepcionals de l’art egipci i també davant d’una de les dones més belles del món.
Edat:3.500 anys
Mida:50 cm.
Lloc de naixement: Amarna (Egipte)
Adreça actual:Neues Museum (Berlín)
Nickname: “La bella ha arribat”.
 

 

Sabies que…?

 

> … el seu nom vol dir, en egipci antic, “la bella ha arribat“.

> …per treure-la d’Egipte i emportar-se-la a Alemanya, es diu que els arqueòlegs la van embrutar de fang i la van fer passar per una peça de poca importància.

> …durant la II Guerra Mundial, els nazis la van amagar dins d’unes mines de sal perquè, amb els bombardejos, no patís desperfectes.

> …Adolf Hitler estava tan fascinat per aquesta escultura que va escriure: “Un dia faré construir un nou museu egipci a Berlín. Hi somio. A dins hi aixecaré una gran càmera coronada per una volta i al centre hi serà Nefertiti. Mai no renunciaré al cap de la reina“.

> …contemplar-la produeix una sensació de serena placidesa. Si un dia vas de viatge a Berlín, vés a visita-la.

 

Pepa Maymó

Processant la petició. Espera, si us plau!