EN CONTACTE AMB EL RAVAL A TRAVÉS DE LA FUNDACIÓ ESCÓ

Com cada any, Stucom ha col·laborat amb la Fundació Escó realitzant diverses activitats de difusió i de recollida de fons.

Una setmana abans de les vacances de Nadal un grup d’alumnes voluntaris es van implicar en les tasques d’organització de la campanya, que es van basar en la difusió i dinamització d’una recollida de fons i aliments nadalencs per a les famílies amb les quals col·labora la Fundació.

El 16 de desembre, juntament amb dues alumnes voluntàries de 1r de Batxillerat, vam anar a la tradicional festa de Nadal. Aquesta trobada afavoreix la germanor i la interacció entre famílies i voluntaris. Les organitzadores de l’acte van presentar un power point amb fotografies dels moments més entranyables de l’any (cursos, tallers, trobades) i es va fer un sorteig d’una panera amb experiències. Després vam compartir el berenar, jocs  i una estona agradable en un ambient multicultural i enriquidor.

Per acabar la campanya nadalenca, i per tal d’ampliar la recollida fons per a les fundacions amb les quals col·laborem, es va organitzar un Cinefòrum Solidari el dia 22 de desembre. Cada grup-classe va poder triar entre quatre pel·lícules que, arribat el moment, es van projectar en versió original subtitulada. Els delegats van ser els encarregats de recollir els donatius de 2 euros gràcies als quals els alumnes van rebre unes crispetes durant el visionat de la pel·lícula. Quan va acabar, els professors encarregats de cada aula van moderar un cinefòrum on es van debatre aspectes que giraven al voltant de valors i on els alumnes van poder donar la seva opinió.

El dia 23 de febrer vam dirigir-nos al carrer Sant Ramon on es troba la seu de la Fundació Escó, al bell mig del barri del Raval, on vam fer entrega dels diners recollits; en total 632 euros.  D’aquesta manera vam poder veure de primera mà on es desenvolupen els projectes de formació i s’atenen a les famílies.

Finalment el dia 26 de maig, la Mª José, treballadora de la Fundació, va venir fins a Stucom per  fer unes xerrades amb la intenció de donar a conèixer la seva tasca i els seus projectes sobretot centrats en la dona- i per informar i donar als alumnes l’oportunitat de fer un voluntariat al seu casal d’estiu destinat a nens de famílies que passen per dificultats econòmiques. Com que l’estiu anterior alguns alumnes de 1er de Batxillerat ja van participar en aquesta experiència, els vam demanar que vinguessin a explicar-nos una mica com ho van viure i com es van sentir. Tant la Mariona com l’Ona van coincidir  que havia estat una activitat  molt enriquidora.

 

Glòria Roqué

PROJECTE UNESCO

Processant la petició. Espera, si us plau!