ELS ALUMNES DE LLATÍ A LA BÀRCINO ROMANA

Divendres passat, dia 22, els alumnes de Llatí de primer i segon de Batxillerat, acompanyats per Irene Muzás i Ángel Morán, van visitar el jaciment de la Bàrcino romana i el seu Museu.

La visita va durar dues hores. Primer van visionar com era l’originària Bàrcino, fundada pel primer emperador de Roma, Octavi Cèsar August. Creada com a colònia se li va donar el nom de Colonia Iulia Augusta Favencia Paterna Barcino.

Després es va passar al jaciment, una part mínima de l’originària Bàrcino, on van veure, entre d’altres coses, diverses tavernes (botigues), domus i, especialment, una factoria de tractament del peix i la fabricació del garum i, un altre establiment dedicat a l’elaboració de vi.

Al carrer, van poder veure com són en l’actualitat el cardus màxim i el decumanus màxim, els dos carrers principals i el seu encreuament en el Fòrum, que és l’actual Plaça de Sant Jaume. Per acabar van veure les columnes del temple romà, situat al cim del que fou el Mont Taber, ara ocupat per l’edifici del Centre Excursionista de Catalunya.

Va ser una visita molt interessant i bonica que va provocar les interpel·lacions dels alumnes de segon, per l’interès que va despertar en tots ells.

Departament d’Humanitats

Processant la petició. Espera, si us plau!