/diada-de-sant-jordi-1/media/DSC_0016-1.jpg

Diada de Sant Jordi

L’esforç i la constància en la feina ben feta, línia argumental de l’acte cultural

 

A l’inici de la celebració del Dia de Sant Jordi, tant Xavi Camí com Joan Zarzuela, director i cap d’estudis respectivament, van posat èmfasi en la necessitat de dur a terme uns estudis i una formació amb constància, ben fets, per abordar un futur professional amb garanties, superant els obstacles que inevitablement arriben.

Aquest punt de vista educatiu va ser reforçat en la xerrada col·loqui de l’historiador barceloní Daniel Venteo, que va començar la seva carrera professional des de les aules de batxillerat, per afermar-se en una dura tasca com a historiador de la Ciutat de Barcelona.

En aquesta línia es va presentar el vídeo “Reportatge: STUCOM al Món” dut a terme per la professora Pepa Maymó, on ex alumnes d’STUCOM comentaven com havia estat la seva arribada al món professional i les dificultats de tota mena que van superar, i segueixen superant, molt lluny de casa: Brasil, Noruega o els Estats Units, entre altres països.

Inici de l’acte

Després de les paraules inicials de Xavi Camí, la professora Glòria Roqué, que feia de conductora de l’acte, va donar pas a Ángel Morán que va presentar en primer lloc l’ex alumne Alger Sans, filòsof i premi extraordinari de carrera, que va parlar sobre “Què és una pregunta? “. Unes paraules sobre l’art de preguntar-se.

En segon lloc va parlar Daniel Venteo, historiador i museòleg de Barcelona, que va sorprendre als presents amb la història de la Via Laietana i l’origen del Barri Gòtic. Molt pocs sabíem que aquest famós carrer de la Ciutat va ser idea d’Ildefons Cerdà per fer més accessible el port i, que la seva construcció va significar l’enderrocament de part del Barri de la Ribera. Els seus edificis històrics van ser desmuntats i tornats a col·locar al costat de la catedral, formant el ja esmentat barri barceloní. Acabada aquesta xerrada d’història, Ángel Morán va lliurar a Daniel Venteo l’original del seu primer treball publicat i premiat, sobre el carrer Princesa. Daniel

tenia 17 anys el 1992 i cursava el Batxillerat. Va ser un moment emotiu.

Concurs literari

Tot seguit Glòria Roqué va anunciar el concurs literari que va ser presentat pels professors Jaime Heredero i Jordi Pérez. Els guardonats en aquesta edició van ser Betlem Duarte, d’1BT2, per la seva obra “La Fe” en l’apartat de poesia. En prosa l’alumne Gerard Martínez d’1BT3 es va endur el guardó per la seva obra “La pedra del destí”. Tots dos alumnes van llegir als seus treballs.

Seguidament Glòria Roqué va donar pas al professor Jaume Torres que va anar presentant els millors “Treballs de Recerca” dels alumnes i les alumnes de Batxillerat. En la seva presentació Jaume Torres va fer referència a l’esforç i dedicació de l’alumnat en aquesta matèria, per obtenir uns treballs de qualitat, on la investigació i el treball de camp són presents, com a fruit d’aquest continuat esforç i dedicació.

D’aquesta manera Jaume Torres entroncava amb el fil conductor d’aquesta Diada: “la feina ben feta i la dedicació seriosa i constant posen les bases del nostre futur professional”.

Els alumnes reconeguts van anar presentant els seus Treballs. Van ser Aina Arana, Marc Andreu Ballesté, Daniel Benejam, Carlos Cervera, Raquel Godall, Angelica Kiss i Inés Villanueva. Els tutors Jaume Torres, Anna Guillen, Pepa Maymó, Josep Bernadó i Jordi Pérez van lliurar un diploma als guardonats.

L’Art de la Fotografia

A continuació Pepa Maymó va presentar el concurs fotogràfic i audiovisual. Les fotografies presentades van anar passant per la pantalla, per finalment anunciar els guanyadors que, en aquesta ocasió, van ser: Laia Pujol per la seva fotografia “L’art de ser un mateix” en la modalitat de retrat; Enoc Saez per la seva obra “The Lonely Surfer” en la modalitat de natura i Yaiza Richarte per la seva fotografia “Gotes de pluja “en la modalitat de detall.

En el concurs audiovisual l’alumne Daniel Benejam es va endur el guardó per la seva obra “Cereals a L’Eixample”. Els professors Manel Sans, Carlos Andrade i Glòria Roqué van lliurar els premis als alumnes esmentats.

STUCOM pel Món

Potser el moment més “interessant” va ser quan Pepa Maymó va presentar els vídeos dels ex alumnes que estan treballant professionalment en diferents països, amb un evident èxit. Va començar Maria Gregori, educadora a Bergen (Noruega). Va explicar les seves vicissituds, acabada la carrera, per obtenir una beca que la portés a treballar fora. La duresa de la feina, la integració al nou país, l’aprenentatge de l’idioma, etc. i no hi falta el desig de tornar.

En aquesta mateixa línia van manifestar-se Alba Gil, periodista de l’Agència EFE a Sau Paulo (Brasil); Alba Chenard, que ajuda els refugiats a Samos (Grècia); Gonzalo Coll, pilot i instructor d’aviació a La Florida (EUA); Josuè Cifuente, tècnic de cinema a Berlín (Alemanya) i Leonardo Pérez, doctor en Ciències Químiques a Harrogate (Regne Unit).

Aquest nou format, de fer visible el treball professional d’exalumnes fora d’Espanya, va ser molt interessant i va agradar molt. Va fer evident als alumnes d’STUCOM la importància d’obtenir una bona formació de cara a iniciar una carrera professional exitosa.

Per acabar aquesta Diada de Sant Jordi, Joan Zarzuela va reflexionar sobre tot el que s’havia exposat, per donar pas a Guillermo Rodríguez que va presentar els components del Taller de Música, que van interpretar algunes peces musicals. Bon Sant Jordi!

Departament d’Humanitats

Galeria fotogràfica:

Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8 Foto 9 Foto 10 Foto 11 Foto 12 Foto 13 Foto 14 Foto 15 Foto 16 Foto 17 Foto 18 Foto 19 Foto 20 Foto 21 Foto 22 Foto 23 Foto 24 Foto 25 Foto 26 Foto 27 Foto 28 Foto 29 Foto 30 Foto 31 Foto 32 Foto 33 Foto 34 Foto 35
Processant la petició. Espera, si us plau!