Diada de la Multiculturalitat i la Integració

Jornada participativa dels alumnes de Batxillerat

El passat dia 25 de febrer, tot just acabar els exàmens de la 2a avaluació, els alumnes de Batxillerat van participar en una jornada dedicada a la multiculturalitat i la integració.

Amb aquesta edició es consolida una activitat que pretén que els nois i noies prenguin consciència de la gran varietat cultural que té ja la nostra societat i com, entre tots, hem de treballar perquè la integració sigui una realitat.

Al llarg del matí es van dur a terme quatre xerrades – col•loquis a càrrec de Buha Mahfud, estudiant de Dret a la UAB. Una jove sahrauí que va parlar als alumnes de 2BAT2 i 2BAT3 de la història d’aquest poble, que va ser colònia espanyola com a”Sàhara espanyol”.
Així mateix, l’exalumne d’STUCOM Alger Sans, llicenciat en filosofia i Premi Extraordinari de Carrera, va exposar als alumnes de 2BAT1 i 1BAT3 (opció M) el tema de la llibertat i com assumir-la amb responsabilitat.
Hugo Martinez, membre d’una ONG que treballa a Gàmbia, va ensenyar als alumnes d’1BAT2 i 1 BAT3 (opció N) com és la societat d’aquest país africà, la seva cultura, costums i formes de vida.
Finalment la quarta xerrada la va protagonitzar una treballadora de la Fundació ESCÓ, Cristina, que va muntar un taller amb els alumnes d’1BAT1, per visualitzar els problemes d’integració que tenen molts immigrants en la nostra societat.

Obra de teatre

Cap a dos quarts d’onze, un cop finalitzades aquestes xerrades, els alumnes de Batxillerat van començar a marxar a l’Orfeó Martinenc per presenciar una obra de teatre que omplia aquesta segona part del Dia de la Multiculturalitat i la Integració. La companyia teatral va presentar l’obra LOU, una tragicomèdia escrita per Manuel García i dirigida per Xavier González i que forma part de l’Associació Capacitats Integrades de l’ONCE.
Els actors, tots pertanyents a l’esmentada associació, aporten naturalitat, drama i comicitat a la representació, posant en escena una història eterna, on es barreja la comèdia amb la més crua realitat de les passions humanes. En aquesta història actuen actors amb discapacitat i actors sense, amb total normalitat com a la vida mateixa.
Passades la una del migdia i, després d’un col•loqui entre els actors i alumnes
d’STUCOM, on es va explicar el sentit i significat de l’obra, es va donar per acabada aquesta jornada dedicada a la Multiculturalitat i la Integració. Tot un èxit que estableix un antecedent perquè el pròxim curs ens superem tots en aquesta bonica diada.

Ángel Morán

 

Processant la petició. Espera, si us plau!