CRÒNICA DE LA GRADUACIÓ 2015

El passat divendres 22 de maig se celebrà la graduació dels alumnes del Centre d’Estudis Stucom al destacable Hotel Catalònia Plaza (Plaça Espanya, Barcelona). Per una banda, els estudiants de segon de batxillerat van tancar una etapa important d’aquest llarg camí, i ara mateix es troben en un moment decisiu a les seves vides. Alguns d’ells, actualment, estan exprimint el seu potencial per a superar les proves PAU, d’altres han decidit prendre camins alternatius a nivell estudiantil, i n’hi ha que han decidit emprendre un llarg viatge en el món laboral. D’altra banda, dos grups classe de cicles formatius van tancar la seva etapa a Stucom, obrint així mil portes en altres àmbits professionals.
La cerimònia de Graduació va tenir una gran diversitat d’intervencions; des de números musicals de la mà d’alumnes i exalumnes d’aquest centre amb la col·laboració del gran músic i mestre de les notes, Guillermo, a qui li desitgem tots molta sort en el seu nou camí paral·lel a Stucom, fins al gran discurs del secretari del Dalai Lama, de qui vam rebre una gran lliçó sobre la importància del somriure i la positivitat enfront les adversitats de la vida. Tot això passant pels emotius discursos de professors, membres de l’administració del centre estudiants, dels quals m’agradaria destacar-ne tots aquells que van rebre un homenatge especial amb motiu esportista o d’alt rendiment acadèmic.
Però l’èxit d’aquest acte no hauria estat possible sense l’organització del centre i les divertides intervencions dels presentadors, els quals, després d’una forta rivalitat entre grups per  assolir el lloc sobre la tarima de presentació, decidiren unir-se per lluitar per un mateix objectiu: el somriure dels alumnes i els seus acompanyants en un dia tan especial.
Posteriorment, se celebrà a la planta superior una petita festa de tancament de cerimònia amb música, menjar i beguda, i el que semblà el més especial, el contacte entre alumnes i mestres. I fou allà mateix on es féu la presentació d’un dels capítols de la innovadora web sèrie d’Stucom i el sorteig de la samarreta del F.C Barcelona signada per tots els jugadors de l’equip amb motiu solidari. Els diners extrets –que foren més de dos mil euros- per la venda de números per al sorteig seran enviats al Nepal i donats en primera persona per l’anteriorment citat secretari del Dalai Lama, qui ens demostrà durant el seu discurs ser totalment conscient de les dificultats, les injustícies i el sofriment vigent a aquest món.
I com ell mateix va fer, desitgem-nos tots sort en aquest camí ple de pedres, i busquem finestres obertes quan se’ns tanquin totes les portes.

Mariona J. Batalla

Processant la petició. Espera, si us plau!