/concurs-de-programacio-dins-les-jornades-tecnologiques-2016/media/DSC05442-619x346.jpg

Concurs de programació dins les jornades tecnològiques 2016

El concurs de programació de les jornades tecnològiques 2016 va ser emocionant fins a l’últim instant. Els participants (cicles formatius de grau superior de DAW i DAM) es trobaven davant de 5 reptes diferents de programació i havien de triar quins farien en el temps (limitat) de què disposaven. El llenguatge de programació triat va ser Java, i es va desenvolupar una plataforma a mida per al concurs, que permetia editar en línia (web) els programes i s’enviaven a un servidor que els processava, analitzava i valorava.

Era molt divertit veure la classificació en el projector de la classe i com es movien les puntuacions a mida que els participants de DAW i DAM pujaven les seves solucions als problemes plantejats.

El sistema de puntuació premiava 4 aspectes molt importants en el desenvolupament d’aplicacions:

1) Que el codi compleixi l’enunciat de manera precisa

Un programa no era acceptat si no passava una bancada de proves, on el programa havia de respondre amb el resultat esperat a cada situació d’exemple. Els participants no coneixien totes les proves per no optimitzar el programa adaptant-lo als resultats esperats.

2) Que el codi estigui optimitzat

Es repartien ordenadament 5, 4, 3, 2 i 1 punt per al codi que ocupi menys en disc. En tractar-se de programes Java, es mirava la mida del programa compilat (arxiu .class). Així si el participant incloïa comentaris o més o menys espais no afectava al resultat.

3) Que el codi sigui ràpid

Es mirava el temps d’execució del programa, i es repartien en conseqüència 5, 4, 3, 2 i 1 punt ordenadament en funció d’aquest paràmetre.

4) Que el codi consumeixi poca memòria

Es mirava el consum de memòria de dades del programa (ocupació de RAM), i es repartien en conseqüència 5, 4, 3, 2 i 1 punt ordenadament.

Així, si un participant responia correctament a un dels exercicis proposats, i era l’únic que ho feia d’aquell exercici, rebia 15 punts (5 de mida, 5 de rapidesa i 5 de memòria).

L’emoció del concurs va venir del fet que la majoria de participants es va decantar per un dels problemes plantejats, i per tant es van robar punts els uns als altres. Cap al final del concurs un altre grup de participants va pujar resposta en un altre problema i això va fer que siguin aquests els que van quedar a dalt de la classificació!

Un concurs que apunta a repetir-se en properes jornades!

Galeria fotogràfica:

Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8 Foto 9
Processant la petició. Espera, si us plau!