/ciutats-per-viure-i-conviure/media/stucom-noticies.jpg

“CIUTATS PER VIURE I CONVIURE”

XXIII TROBADA ESTATAL D’ESCOLES ASSOCIADES DE LA UNESCO

30 JUNY / 1,2,3 JULIOL 2010 LLEIDA

Aquest any la TROBADA ESTATAL D’ESCOLES ASSOCIADES A LA UNESCO ha estat a Lleida.   Ha estat un any més un motiu de reflexió i intercanvi molt profitós i gratificant.   Per nosaltres aquesta és la desena trobada en  què participem i em sembla fins i tot d’una certa categoria l’acompliment del Primer Decenni del Projecte UNESCO  d’Stucom.   La inauguració institucional es va celebrar al Rectorat de la Universitat de Lleida, seu de gairebé tots els actes, on vàrem ser rebuts per les autoritats educatives de la Universitat, Departament d’Educació i de l’Ajuntament.   La presentació de la Trobada va ser feta per la Comissió Organitzadora i les Coordinacions estatal i autonòmica.   La Conferència inaugural va estar a càrrec del Sr. Miguel Àngel Essomba, Director del Centre UNESCO de Catalunya amb el títol:  

Construir la Interculturalidad en la ciudad. El rol de la Escuela

 

Després d’una proposta de guió per centrar el tema va iniciar el seu discurs fent al·lusió a l’article 4.8 de la Convenció sobre la protecció i la promoció de la diversitat de les expressions culturals per intentar fer una definició d’interculturalitat:  

Convención sobre la protección y la promoción de la diversidad de las expresiones culturales

Texto de la Convención

París, 20 de octubre de 2005   4.8. Interculturalidad La “interculturalidad” se refiere a la presencia e interacción equitativa de diversas culturas y la posibilidad de generar expresiones culturales compartidas, adquiridas por medio del diálogo y de una actitud de respeto mutuo.   “La societat del futur ha de ser una societat da la INCLUSIÓ, una societat en què han de canviar les estructures i les pràctiques perquè no es pot fer el mateix quan ja no és pel mateix. La societat ha canviat”   Per acabar el seu discurs va mencionar unes paraules del gran poeta català:   “Tots venim de molt lluny, I anem lluny encara, Plens de somnis i llum”   Miquel Martí i Pol   Les escoles de la xarxa vàrem presentar els nostres projectes i aquest intercanvi d’idees, il·lusions, inquietuds i iniciatives ha estat del tot, com sempre, força interessant i ha generat noves propostes d’actuació.   A l’assemblea general s’ha proposat treballar en temes relacionats amb el Decenni  per al Desenvolupament Sostenible i dels Drets Humans i amb el tema de l’any 2011 - l’Any Internacional de la Química i de les dones científiques.    

Pilar Pau Projecte UNESCO.    

Galeria fotogràfica:

Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8 Foto 9 Foto 10
Processant la petició. Espera, si us plau!