Blog Programa esportistes STUCOM

Bon dia a tothom,

un dia tal com avui, un 8 de Juliol del 2010, just l´endemà de que La ROJA hagi accedit a la final del mundial de futbol, Stucom i l´equip del programa d´estudis adaptat per a esportistes decidim iniciar aquest blog d´Esports.

Què ens agradaria?

Doncs que tota la feina que fem a STUCOM dirigida a un grup d´esportistes de nivell, que decideixen seguir estudiant Batxillerat o un Cicle de Formació de Grau Mig i/o Superior, es doni a conèixer i que qualsevol persona de fora del Centre tingui un lloc on consultar i veure tot allò que hem fet, que és força.

Per què Stucom decideix implementar aquest programa?

Perque creiem que no hi ha pràcticament cap centre de Barcelona que tingui una sensibilitat tan alta vers l´esportista de nivell. Estem cansats de sentir que no hi ha sensibilitat de l´escoles vers l´esport de competició. Nosaltres hem decidit que sí tenim aquesta sensibilitat i que enlloc de tractar cada cas individual un cop tenim un alumne que ens ve al centre, vàrem crear un programa d´estudis adaptat per a esportistes recolzats des de direcció.

Quan va començar aquest “programa”?

Bé, Stucom sempre ha tingut entre els seus alumnes esportistes de nivell i elit, però com deia abans, sempre es tractava individualment. Fa 4 anys el Ramon Abad va arribar a un acord amb la federació catalana de judo per a que un grup de judoques amb molta projecció vinguéssin a estudiar a Stucom. A més a més van venir els germans Rubio, en Ricky i el Marc i va ser quan es va decidir crear una estructura on tots tinguéssin un interlocutor i es féssin les coses segons un programa que naixia en aquell moment.

Un any més tard, a l´estiu del 2007,  amb la incorporació de l´Eduard Mirapeix, va començar a contactar amb diferents clubs i federacions d´altres esports per donar-ho a conèixer.

Què feu?

Fem moltes coses i cada any aprenem de l´any anterior. Potser el més destacat, és haver creat la figura del tutor esportiu (apart del tutor acadèmic), que són el Ramon Abad i l´Eduard Mirapeix. Ells són qui s´encarreguen de que cada alumne-esportista que tingui un problema ho comenti a cadacú d´ells i s´encarreguen de parlar o gestionar el que calgui. Així ells no han de anar “perseguint” als professors i que aquests tinguin que esbrinar si és cert o no el que expliquen.

El cas més habitual és l´absència a l´escola per raons diverses, principalment i sobretot campionats, concentracions o lesions amb el que això comporta:

  1. justificar les faltes,
  2. sobretot quan hi ha exàmens, modificar les dates amb tot l´enrenou que implica.

Ells i elles pràcticament no han de parlar amb els professors, ho diuen als tutors i ells s´encarreguen de tot.

A continuació us adjuntem un esquema que com funcionem. En principi l´esportista i estudiant està al centre de tot, de la família, de l escola i del club.

El que proposem i hem fet és crear una connexió entre l´escola i el club per a poder parlar i coordinar al màxim les obligacions esportives com les acadèmiques.

Processant la petició. Espera, si us plau!