/asix1m-al-mobile-world-congress/media/image5-619x346.jpg

ASIX1M al MOBILE WORLD CONGRESS!!!

Tot va començar quan sens va dir que sens faria una MASTERCLASS al “Mobile Wolrd Centre”. L’Encarregat de guiar-nos i acompanyar-nos en aquesta aventura va ser Alex Castel, incloent-hi el seu peculiar humor.

Allà va ser on vam conèixer en Fernando Marzal , creador de “Mobincube”. Ens va presentar el seu generador de Apps a través de la seva pàgina web,i seguidament va mostrar-nos com fer us i interactuar amb la seva aplicació.

Posteriorment va proposar-nos participar en un concurs que consistia en crear una “App” a través de la seva plataforma. L’incentiu que ens van posar va ser el premi, que consistia en assistir a dos congressos : “4 Years from Now” i …al “ Mobile World Congress”!!!!.

Uns quants alumnes de la nostra classe vam decidir inscriure’ns . Tot seguit ens vam posar a dissenyar i crear la nostra “app” amb la plataforma presentada.

El dia 25 del mes de febrer a la tarda es van fer les presentacions de les aplicacions al auditori del Mobile World Capital situat a la Plaça de Catalunya. La presentació va ser digne de alumnes de STUCOM, principalment la nostra aplicació que consistia en un buscador de models de Currículums Vitae i com a extra, res a veure amb la App dels currículums, també vam crear un boto que al pitjar-lo trucava de forma automàtica al 092 , cal dir també que la dificultat de realitzar l’aplicació només en la plataforma de la Master Class i el pocs dies que hi havia fins el dia de la presentació. Els hi va encantar, i com a conseqüència, vam guanyar.

Tal com ens van prometre, vam començar per assistir al congres “4 Years from Now”, estava ambientat més a empreses i ens sentíem una mica fora de lloc, tot el que veiem era gent negociant, però ens les ho vam arreglar per passar una estona divertida i entretinguda gràcies a les hostesses de AUDI i a les hores “Chat & Beer”.

El dia 27 de febrer, ben d’hora ben d’hora, ens decidíem a entrar al MWC. La sensació d’ empresari augmentava, mai hagués imaginat un lloc tan gran i tan complex. Predominaven els esmòquings , els diners i sobretot la tecnologia, no sabíem per on començar, així que vam decidir anar a la aventura. El que més destacaven eren les grans empreses asiàtiques, amb els seus aparadors gegants i els seus accessos exclusius. Molts llocs són exclusius per empreses i negociadors, als quals no ens deixaven entrar, per això vam pensar en maquillar els nostres càrrecs per poder donar-nos mes a conèixer.

Els mòbils, i la tecnologia que els envolta, evoluciona molt i molt ràpid. Principalment el que predominava sobre la resta era el sistema Android però el que ens va sorprendre més va ser el nou sistema de Firefox on cada usuari podia modificar i millorar el seu sistema fàcilment. En el apartat de potencia i rendiment Samsung amb el seu Galaxy S5 assolia la primera posició, però altres marques es centraven més amb els problemes que comporta un gran mòbil , com per exemple LG que innova amb una carcassa que al aplicar-li calor les rallades desapareixien o un mòbil corbat per a una millor ergonomia. Ens vam donar compte que les empreses asiàtiques pugen molt fort, els mòbils no destacaven per les seves característiques ni les seves utilitats, eren mòbils senzills però potents, fets amb molt bons materials i un preu més que econòmic. Petites empreses independents aportaven el seu gra de sorra amb nous prototips, com un GPS on les teves indicacions eren per veu, una tableta militar resistent a un apocalipsis i una manera de moure arxius a traves de una càmera seguin els teus moviments, però el prototip que més ens va sorprendre va ser una tauleta que al posar una imatge de un cocodril, detectava les textures i al tocar la esquena del cocodril donava la sensació de realitat. Ens van tractar a cos de rei, no ens faltava de res… beguda, menjar… inclús vam poder conèixer a gent de STUCOM que treballava o assistia al Congress.

En resum ,ens pensàvem veure el futur, però vam veure la tecnologia actual millorada. Moltes gracies a STUCOM per aquesta experiència i sobretot a Francesc Sanahuja, per els seus ànims, interès i ganes que ens van fer guanyar aquesta fantàstica i única aventura tecnològica.

Processant la petició. Espera, si us plau!