ASIX1M al Mobile World Center

Tot va començar quan ens van dir que se’ns faria una MASTERCLASS al “Mobile World Centre”. L’Encarregat de guiar-nos i acompanyar-nos en aquesta aventura va ser Alex Castel.

Allà va ser on vam conèixer en Fernando Marzal, creador de “Mobincube”. Ens va presentar el seu generador d’Apps a través de la seva pàgina web,i,  seguidament va mostrar-nos com fer ús i interactuar amb la seva aplicació.

Posteriorment va proposar-nos participar en un concurs que consistia a crear una “App” a través de la seva plataforma. L’incentiu que ens van posar va ser el premi, que consistia en l’assistència a dos congressos : “4 Years from Now” i …al “ Mobile World Congress”!!!!.

Uns quants alumnes de la nostra classe vam decidir inscriure’ns . Tot seguit ens vam posar a dissenyar i crear la nostra “app” amb la plataforma presentada.

El dia 25  de febrer a la tarda es van fer les presentacions de les aplicacions a           l’auditori del Mobile World Capital, situat a la Plaça de Catalunya. La presentació va ser digna d’alumnes de STUCOM, principalment la nostra aplicació que consistia en un buscador de models de Currículums Vitae i com a extra, res a veure amb l’App dels currículums, també vam crear un botó que en pitjar-lo trucava de forma automàtica al 092,  cal remarcar també la dificultat de realitzar l’aplicació només en la plataforma de la Master Class i el pocs dies que hi havia fins el dia de la presentació. Els va encantar, i com a conseqüència, vam guanyar.

Tal com ens van prometre, vam començar per assistir al congrés “4 Years from Now”, estava ambientat més cap a empreses i ens sentíem una mica fora de lloc, tot el que vèiem era gent negociant, però vam passar una estona divertida i entretinguda gràcies a les hostesses d’AUDI i a les hores “Chat & Beer”.

El dia 27 de febrer, ben d’hora ben d’hora, ens decidíem a entrar al MWC. La sensació d’ empresari augmentava, mai hauria imaginat un lloc tan gran i tan complex. Predominaven els esmòquings , els diners i sobretot la tecnologia, no sabíem per on començar, així que vam decidir anar a l’aventura. El que més destacaven eren les grans empreses asiàtiques, amb els seus aparadors gegants i els seus accessos exclusius. Molts llocs són exclusius per empreses i negociadors, als quals no ens deixaven entrar, per això vam pensar a maquillar els nostres càrrecs per poder donar-nos més a conèixer.

Els mòbils, i la tecnologia que els envolta, evoluciona molt i molt ràpid. Principalment el que predominava sobre la resta era el sistema Android però el que ens va sorprendre més va ser el nou sistema de Firefox on cada usuari podia modificar i millorar el seu sistema fàcilment. En l’apartat de potència i rendiment Samsung amb el seu Galaxy S5 assolia la primera posició, però altres marques es centraven més en els problemes que comporta un gran mòbil , com per exemple LG que innova amb una carcassa que en aplicar-li calor les ratllades desapareixien o un mòbil corbat per a una millor ergonomia. Ens vam adonar que les empreses asiàtiques pugen molt fort, els mòbils no destacaven per les seves característiques ni les seves utilitats, eren mòbils senzills però potents, fets amb molt bons materials i un preu més que econòmic. Petites empreses independents aportaven el seu gra de sorra amb nous prototips, com un GPS on les teves indicacions eren per veu, una tauleta militar resistent a un apocalipsi i una manera de moure arxius a través d’una càmera seguint els teus moviments, però el prototip que més ens va sorprendre va ser una tauleta que en posar una imatge d’un cocodril, en detectava les textures i en tocar l’esquena del cocodril feia la sensació de realitat. Ens van tractar a cos de rei, no ens faltava res… beguda, menjar… fins i tot vam poder conèixer  gent de STUCOM que treballava o assistia al Congress.

En resum, ens pensàvem veure el futur, però vam veure la tecnologia actual millorada. Moltes gràcies a STUCOM per aquesta experiència i sobretot a Francesc Sanahuja, pels seus ànims, interès i ganes que ens van fer guanyar aquesta fantàstica i única aventura tecnològica.

Andreu Valls Dorca
Alumne ASIX1M
STUCOM 2013/14

 

Galeria fotogràfica:

Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8 Foto 9
Processant la petició. Espera, si us plau!